Németh Roland is kiesett 100 méteren

Vágólapra másolva!
Nem jutott tovább a 100 méteres síkfutás középdöntőjéből Németh Roland, aki 10.38-as időeredménnyel futamában csupán a 6. helyet szerezte meg.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú


Az első futamban a portugál színekben induló, nigériai születésű Francis Obikwelu (akinek családja még 1994-ben emigrált az ibériai országba) egészen elképesztő fölénnyel győzött, 9.93 másodperces ideje ráadásul nemcsak nemzeti rekord, de a futó legjobb eredménye. Korábban csupán 9.97-et ért el, még 2000 júliusában, Lausanne-ban.



A harmadikban következett Németh Roland, akinek egyik riválisa, a francia Eddy De Lépine sérülés miatt rajthoz sem állt. A futamot nagyon simán az amerikai Justin Gatlin nyerte (9.96), a második-harmadik helyen egyaránt 10.15-tel a brit Jason Gardener és a nigériai Uchenna Emedolu végzett. Németh 10.38-at futott, ezzel futamában a hatodik helyen zárt, mindössze a trinidadi Niconnor Alexandert előzte meg.

A negyedik futamban ghánai Aziz Zakarinak elég volt a 10.02 is, míg az ötödik futamban Maurice Green (9.93), illetve a jamaicai Asafa Powell (9.99) az utolsó métereken szinte egymásra vigyorogva "kocogtak" a célba.

A vasárnap esti két elődöntőben a következő futók szerepelhetnek:
1. elődöntő
Ronald Pognon (francia)
Michael Frater (jamaicai)
Shawn Crawford (amerikai)
Justin Gatlin (amerikai)
Mark Lewis-Francis (brit)
Aziz Zakari (ghánai)
Uchenna Emedolu (nigériai)
Ovadele Thompson (barbadosi)

2. elődöntő
Leonard Myles-Mills (ghánai)
Vicente de Lima (brazil)
Kim Collins (Saint Kitts és Nevis-i)
Asafa Powell (jamaicai)
Francis Obikwelu (portugál)
Maurice Greene (amerikai)
Dwight Thomas (jamaicai)
Jason Gardener (brit).