Vágólapra másolva!
Tűzszerészek átkutatták a Görög Atlétikai Szövetség athéni épületét, miután egy ismeretlen telefonáló közölte: bombát rejtettek el a létesítményben. A szakemberek azonban nem találtak semmi gyanúsat.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú


A biztonsági előírásokra jellemző, hogy a kiérkező rendőrök és tűzszerészek pillanatok alatt kiürítették az épületet, evakuálták a környező lakosokat, s lezártak több utcát is. Az aprólékos kutatómunka után azonban mindössze egy csomagot találtak, benne vagdalthúst és fecskendőket.



A hírek szerint a rendőri mozgósítás után a csoport képviselője felhívta a hírügynökséget, s közölte, mindössze tréfáról volt szó. Viszont az feltételezhető, hogy az egész a helyi szövetség (SEGAS) doppingbotránya ellen irányult, azaz még mindig nem tudták megbocsátani a két sztáratléta, Kosztasz Kenterisz és Ekaterini Tanu múlt heti lebukását.

"Miután kínos pontossággal átvizsgáltunk mindent, kijelenthető: vaklármáról volt szó" - mondta a rendőrség szóvivője. A szövetség munkatársai néhány órával a "házkutatás" után visszatérhettek az épületbe.