Verrasztó Evelyn remekelt 200 háton

Vágólapra másolva!
Verrasztó Evelyn révén egyetlen magyar úszó lépett tovább a csütörtöki selejtezőkből, a magyar versenyző a 200 méteres hátúszásban 2:14.07 perccel megnyerte futamát, összesítésben pedig a 12. helyen lépett tovább. Takács Krisztián egyéni csúcsa ellenére kiesett 50 gyorson, de nem jutott tovább az orosz Popov és a holland Hoogenband sem. Gáspár Zsolt 100 pillangón búcsúzott, Risztov Éva pedig betegség miatt nem állt rajtkőre a 800 méteres gyorsúszásban.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú


Ami a többi csütörtöki színre lépőt illeti, a kapitány dicsérte Takács Krisztiánt, jóllehet csak a 32. lett összesítésben 50 m gyorson. "Azért vagyok elégedett vele, mert élete legjobbját úszta, ráadásul reggel, ami nagyon jó, más kérdés, hogy ez csak a sokadik helyre volt elegendő. Ne feledjük azért azt sem, hogy az 50 gyors az idősebb, tapasztaltabb úszóknak való."

Kiss László felettébb elégedett volt Verrasztó Evelyn teljesítményével is. "Széles Sanyi tanítványáról csakis a legnagyobb elismerés hangján szólhatok. Ő is egyéni rekordot ment, jobbat, mint amivel az olimpia előtt az ifi Európa-bajnokságon bronzérmes lett. Tizenkettedikként jutott be az elődöntőbe 200 háton élete első olimpiáján, a mezőny legfiatalabb tagjaként, nagyon örülök a teljesítményének."

És hogy mi várható este? "Kovács Ági 200 m mellen hihetetlenül nagy visszatérést mutatott be. Olyan, 2:27-en belüli időkkel harcolta ki a továbbjutást a selejtezőből, majd az elődöntőből sydneyi olimpiai bajnoknőnk, amilyeneket 2001 óta nem úszott. Újból megtalálta magát, s a döntőre nézvést biztató, amit eddig produkált. Cseh Lacinak 200 vegyesen nagyon kell kapaszkodnia, hiszen a döntőben a két amerikai mellett ott van a trinidadi vb-bronzérmes is, miközben nagy nevek hullottak el, elég, ha az olimpiai bajnok Rosolinót, Sievinent vagy Boggiattót említem. Laci ugyanakkor törött lábbal, de törve nem ott lesz a 3-as rajtkőnél este. Oda kell tennie és oda is fogja tenni magát..." - így a szövetségi kapitány.