Értékes férfipóló-siker az Egyesült Államok ellen

Vágólapra másolva!
Nagy csatában 7-5-re verte a magyar férfipóló-válogatott a titkos esélyes Egyesült Államok együttesét az olimpiai vízilabdatorna csütörtök délelőtti rangadóján.
Vágólapra másolva!

Bővebben>>>

Magyarország - Egyesült Államok 7-5 (2-2, 3-2, 1-0, 1-1)

Két olyan csapat feszült egymásnak az olimpiai uszoda csütörtök délelőtti pólómatinéján, amely bevallottan a végső győzelem reményében érkezett Athénba. A címvédő magyar válogatott részéről érthető a legfényesebb érem megszerzésének szándéka, a tengerentúliak esetében becsülendő, ráadásul az amerikai kispadról dirigáló Ratko Rudic - egykori jugoszláv és olasz sikerkapitány - eredménysora óvatosságra kellett, hogy intse az olimpiai pólómezőnyt.

A kőkemény védekezéséről elhíresült amerikai válogatott kezdte jobban az összecsapást, és az első játékrész során kétszer is megszerezte a vezetést, azonban a Kemény-csapat mindkét esetben egalizált, így 2-2-vel zárult az első hét perc.

A második játékrészben folytatódott a kiegyenlített küzdelem, bár a magyar válogatott már két góllal is vezetett, az amerikaiak egy három másodperccel a negyed vége előtt szerzett góllal közelebb lopakodtak (5-4).

A harmadik - Kemény Dénes időkérésével tarkított - játékrész az első kettőnél gólszegényebb volt - mindössze egy találat esett, az is 17 másodperccel a végső dudaszó előtt -, így 6-4-es magyar előnnyel kezdődhetett meg az utolsó játékrész.

A negyedik negyed közepéig eldönthette volna az összecsapást a magyar válogatott, azonban három óriási helyzetben is a kapust, valamint a kapufát találták el a magyar játékosok. Ezt követően még felzárkóztak az amerikaiak, a hajrá azonban ismét a magyar válogatotté volt, így harmadik mérkőzésén harmadik sikerét aratta.