Elszálltak a magyar kardcsapat éremálmai

Vágólapra másolva!
Óriási meglepetésre az éremesélyes magyar kardcsapat 45-43-ra kikapott az Egyesült Államok együttesétől az athéni olimpián, így csak az 5-8. helyért folytathatja szereplését. 
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú


A bemutatásnál kisebb gondot okozott a szervezőknek a tartalékok - a magyaroknál Fodor Kende - tisztázatlan helyzete, akiket nem akartak felengedni a pástra a hivatalos bemutatáshoz. Eredetileg csak a nézőtéren foglalhattak volna helyet, de végül leülhettek a többiek mellé, a nem létező kispadra.



Lengyel továbbra sem találta a ritmus, 8-3-ra alulmaradt Leevel szemben. Ferjancsik Rogerst (7-4), Nemcsik Smartot (5-1) verte, így két kör után megnyugtatónak tűnt a vezetés (30-25).

Lengyel viszont harmadik asszóját is elvesztette: 5-7 Rogers ellen és Nemcsik is kikapott Leetől (5-6). Az utolsó párban Ferjancsik Smarttal vívott, s a vérszemet kapott, rendkívül szimpatikusan küzdő amerikai 7-3-ra megnyerte a találkozót, az Egyesült Államok pedig 45-43-ra az összecsapást.

Szabó Bence szövetségi kapitány a mérkőzés alatt folyamatosan reklamált, majd utána is tiltakozott néhány bírói ítélet miatt, de ez nem változtatott a helyzeten: a magyar kardcsapat váratlan vereséget szenvedett, s az éremszerzés helyet az 5-8. helyért küzdhet a folytatásban.

eredmények, negyeddöntő
Egyesült Államok - Magyarország 45-43
Oroszország - Görögország 45-22
Olaszország - Ukrajna 45-44
Franciaország - Kína 45-35.