Női pólósainknak nyerniük kell a nemzeti ünnepen

Vágólapra másolva!
Mivel Kanada szerdán óriási meglepetésre 6-5-re megverte az Egyesült Államokat, Oroszország pedig a nyitányon 8-6-ra Kanadát, a magyar pólós hölgyek jóvátehették volna az első napi, USA elleni botlást. Persze csak akkor, ha megverik az olimpiai és vb-bronzérmes oroszokat. Ez azonban nem sikerült, így az aranyérmes reményekkel Athénba utazott válogatott akár ki is potyoghat a csoportból. Persze, ha pénteken megveri Kanadát, még olimpiai bajnok is lehet.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Lemhényi Dezső
Az összes interjú
Ch. Gáll András helyszíni jelentése Athénból

B csoport, 2. forduló:
Oroszország - Magyarország 9-8 (2-1, 3-3, 2-3, 2-1)
Aquatic Centre, 2000 néző
vezette: Bock (német) és Bookelman (holland)
Magyarország: Sós - Tiba, Stieber 2, Drávucz 1, Szremkó, Pelle 1, Valkay E. Csere: Primász 2, Zantleitner, Valkay Á., Kisteleki.
Oroszország: Voroncova - Sepelina, Salimova 3, Konuk 3, Szmurova, Jaina, Turova 3. Csere: Petrova, Zubkova.

Olga Turova, a földkerekség egyik legjobb pólósa olyan gólt húzott a vízről Sós hálójába, hogy a labda előbb a bal, onnan a jobb kapufára, majd a hálóba pattant. Ilyesmi egy férfinak is becsületére válna, de - érthetően - nem dobódtak fel tőle Faragó Tamás tanítványai. Konuk előnyből növelte kettőre a különbséget, Primász távolról állította be a negyed végeredményét.

És láss csodát: a második játékrész elején megint Primász Ági, a dunaújvárosi bombázó volt eredményes, pontos lövése a bal pipában akadt meg (2-2). Még időnk sem volt arra, hogy megemésszük az egyenlítés okozta örömöt, amikor Salimova előnyből máris visszaállította az orosz vezetést (2-3). Sőt, a következő emberfórnál Szmurova bejátszását ismét Salimova kettőzte a hálóba, "férfiasan" látványos mozdulattal (2-4). Stieber bevert egy létszámelőnyt (3-4), Salimova behúzott egy hasonló helyzetet (3-5). Pelle előnygólja jelezte: kezdjük megtalálni az orosz védelem kulcsát (4-5).

A nagy magyar feltámadást a harmadik negyed elején Drávucz lefordulás utáni akciógólja jelezte (5-5), senkit sem érdekelt, hogy a labda alig csorgott át a gólvonalon. Csak másodpercekig örülhettünk az egyenlítésnek, Turova megúszás végén kilóbálta Sóst, majd a jobb sarokba lőtt (5-6). Kisteleki meg a balba, ugyancsak egy lefordulást megkoronázva (6-6). Sőt, Stieber a világ végéről a bal pipába bombázott, Voroncova csak beleütni tudott a labdába. Először vezettünk (7-6). Szárnyakat kapott a magyar csapat, Stieber csodásan szerelt, de sajnos az emberelőny kimaradt. Az oroszoknál nem, Konuk szigorúan a jobb alsóba lőtt (7-7).



Faragó Tamás szövetségi kapitány: "Az olimpián az edzők nem kapnak érmet, csak a játékosok. Ezért a vízben nekik kell megoldaniuk a nehéz szituációkat, én nem szállhatok be a medencébe. Az egy dolog, ha fizikailag jól felkészül a csapat, de a vízilabda szellemi sport is."

Stieber Mercedes, a magyar válogatott csapatkapitánya: "Igazából megint az volt a baj, ami az amerikaiak ellen. Akkor azt beszéltük meg, hogy bárki lőhet a kapunkra, csak Villa nem - erre négy gólt szerzett. Most csak három játékosnak nem lett volna szabad kapura lőnie: Salimovának, Turovának és Konuknak. Ők osztoztak testvériesen a kilenc orosz gólon. Ne feledjük, hogy az oroszok hét emberfórt kaptak, mi csak kettőt. Jól sikerült a felkészülésünk, valahogy mégsem jön össze semmi. Ennek ellenére pénteken Kanada ellen kiköszörülhetjük a csorbát. Képesek is vagyunk rá!"

Valentyina Voroncova, az oroszok kapusa: "Nagyon boldog vagyok, már biztosan továbbjutottunk. A magyar csapatot megverni óriási dolog. Igyekeztem minél több labdát hárítani, 12-ből 4-et sikerült is."

A csoport állása:
1. Oroszország 4 pont
2. Egyesült Államok 2 (12-12)
3. Kanada 2 (12-13)
4. Magyarország 0.