Keddig lehet szavazni a sportolói bizottság jelöltjeire

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Jövő keddig adhatják le a versenyzők szavazataikat a NOB sportolói bizottságba pályázókra, köztük Csollány Szilveszterre, a sydneyi olimpia gyűrűbajnokára. Minden olimpikonnak négy pályázót kell megjelölnie, a voks ugyanis csak így érvényes.

"Rendkívüli megtiszteltetés számomra, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság engem jelölt a pályázók közé" - mondta Csollány Szilveszter. "Harmincketten vagyunk a négy helyre, a befutók nyolc évig lesznek a NOB tagjai. Vetélytársaim jó részét nem ismerem, de a névsorból kitűnik, több olimpiai bajnok, kiváló sportember van közöttük. A lobbitevékenységet szigorúan szabályozták, csak egyoldalas ismertetőt készíthettem magamról, fekete-fehér nyomtatással. Ezenkívül próbálkoztam még személyesen is támogatókat szerezni, elsősorban persze a tornászok körében. A szintén olimpiai bajnok cselgáncsozó, Kovács Antal is segítségemre volt, de majd elválik, hogy ez elegendő lesz-e. Mindenesetre nagyon reméljük, hogy a szavazás magyar szempontból eredményesebben zárul, mint Atlantában vagy Sydneyben."

Négy éve különösen kínos volt, hogy a kalapácsvetésben olimpiai aranyérmes Kiss Balázs még annyi szavazatot sem kapott, ahány magyar sportoló indult a játékokon.