Vágólapra másolva!
A Puerto Rico ellen elszenvedett történelmi vereség után összeszedte magát az Egyesült Államok férfikosárlabda-csapata, s második olimpiai összecsapásán a házigazda Görögországot verte 77-71-re. Meglepetésre Puerto Rico is kikapott, Arroyóékat Litvánia győzte le 98-90-re. Az A csoportban Szerbia-Montenegró Olaszországot, Spanyolország pedig Argentínát múlta felül. Nyert Kína is, Jao Ming az Új-Zéland feletti 69-62-es sikerből 39 ponttal vette ki részét.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Greminger János

Az összes interjú


A csapat legjobbja Allen Iverson volt, aki törött ujjal is 17 pontig jutott, a másik klasszis, Tim Duncan 14, LeBron James pedig 10 találatot szerzett.



"Nem hiszem, hogy kevesebb energiát fektettünk a játékba, mint az Egyesült Államok ellen, egyszerűen nem állt össze úgy a védekezésünk. Ellenfelünk nagyszerű dobói révén végig uralta a mérkőzést" - nyilatkozta csalódottan Arroyo.

Forrás: EPA

Duncan és Papadopulosz csatája

A litvánoknál Ramunas Siskauskas 23, Arvydas Macijauskas pedig 19 pontig jutott, míg Sarunas Jasikevicius 18 találata mellett hét asszisztot is jegyzett.

Az A csoportban nagy csatában diadalmaskodott a kínai együttes is, amelyben Jao Ming 39 ponttal vezette 69-62-es győzelemre csapatát Új-Zéland ellen. "Rémálmaimban fog előjönni ez az óriás. Elképesztően játszott, 226 centije ellenére úgy hajlik, mint a bambusz" - mondta Sean Marks, az új-zélandiak kosarasa.

A spanyol válogatott a 26 pontos Pau Gasol vezérletével úgy verte Argentínát 87-76-ra, 8:40-nel a lefújás előtt még a gauchóknál volt az előny (61-66), de az utolsó negyedben akadt egy olyan majdnem hatperces gólcsend, amelyben az európai együttes egy 15-0-s szériát produkálva megfordította a találkozót.

Az Argentínától elszenvedett nyitókörbeli vereség után a világbajnok szerb-montenegrói válogatott nagy csatában, 74-72-re legyőzte Olaszországot.

eredmények, 2. forduló
A csoport:
Kína - Új-Zéland 69-62
Szerbia-Montenegró - Olaszország 74-72
Spanyolország - Argentína 87-76

B csoport:
Ausztrália - Angola 83-59
Litvánia - Puerto Rico 98-90
Egyesült Államok - Görögország 77-71.