Boczkó is búcsúzott párbajtőrben

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Imre Géza után Boczkó Gábor is búcsúzott az athéni olimpia vívótornájának férfi egyéni párbajtőr versenyétől. A háromszoros egyéni Európa-bajnok a 16 közé jutásért rendezett asszóban 15-10-re kapott ki a kínai Vang Lejtől.

Hosszú taktikázás után Boczkó szerezte meg a vezetést, de a kereken 100 kg-os Vang gyorsan egyenlített, majd fordított. Az első szünetben azonban 2-2 volt az állás. Egy együttes után újra Boczkó szerzett vezetést, de a második három perc végén megint csak döntetlennel vonult pihenőre a két vívó (6-6).

Az utolsó harmadban is fej-fej melletti küzdelem zajlott, másfél perccel a vége előtt viszont a kínai két tussal elhúzott, azután már hárommal is vezetett (7-10). Boczkónak ezért kockáztatnia kellett, ami csak részben jött be (10-13). A magyar párbajtőröző láthatóan ideges volt, Vang viszont elszántan és ezen a mérkőzésen jobban is vívott az egyébként nagyobb tudású, de ezúttal fáradtan mozgó Boczkónál (10-15).

A legjobb 16 között így egyetlen magyar maradt állva, Kovács Iván, aki az első helyen kiemelt svájci Marcel Fischer ellen lép pástra.