Ökölvívás: Káté Gyula kiesett

Vágólapra másolva!
A 60 kg-os Káté Gyula meglepetésre már az első fordulót követően búcsúzott az athéni olimpia ökölvívótornájától, miután pontozásos vereséget szenvedett a dél-koreai Baik Jong Szubtól.
Vágólapra másolva!

A tavalyi, bangkoki világbajnokságon ötödik helyezett ázsiai bokszoló nekirontott az ugyanazon a vb-n bronzérmes Káténak, és elhúzott 5-2-re, de a menet végén már a magyar vezetett 7-6-ra.

A következő két perc egyértelműen Baiké volt, bár a bíró többször figyelmeztette fejelésért, s egyszer meg is intette őt. A vb-, és Eb-harmadik, valamint junior világbajnok Káténak nem ment igazán, riválisa többször megelőzte az ütésekkel.

A záró menet 22-16-os dél-koreai előnyről kezdődött, s emiatt a magyarnak kockáztatnia kellett. Káté fokozatosan jött föl, egy perccel a vége előtt már csak 23-21-re vezetett Baik, de a nagy hajrá megbosszulta magát, a magyar öklöző elfáradt, s nem tudta beérni ellenfelét.

A magyar öklöző nagyon csalódott volt a vereség után. "Jó formában éreztem magam, és bíztam benne, hogy győzni fogok. Sajnos, tompán bokszoltam, egy picit gyorsabb volt a keze, és amikor talált, lefogott, és nem tudtam válaszolni" - mondta Káté.

Szántó Imre szövetségi kapitány szerint 22 éves tanítványának még sokat kell fejlődnie. "Nagyon szép eredményekkel büszkélkedhet, de még mindig rutintalan. Ellenfele megelőző ütésekkel szerezte pontjait, majd amikor kellett, lefogta Gyula kezeit."

Eredmény:
60 kg, a 16 közé jutásért:
Baik Dzsong Szub (dél-koreai) - Káté Gyula 30-23