Kovács Ági könnyedén jutott tovább

Vágólapra másolva!
Ezúttal nem mellúszásban, hanem 200 vegyesen állt rajtkőre Kovács Ágnes, aki nagyon jól úszva a hetedik legjobb idővel került a szám esti elődöntőjébe. A délelőtt másik két magyar indulója kiesett: Hosszú Katinka 200 gyorson a 31., Kolozár Dávid 200 pillangón a 25. lett.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Egerszegi Krisztina
Az összes interjú


Hosszú összesítésben a 31. lett, a legjobb idővel az amerikai Dana Vollmer (1:59.49) jutott a középdöntőbe, megelőzve a Costa Rica-i Claudia Pollt (1:59.50) és a lengyel Paulina Barzyckát (1:59.52).

Forrás: MTI

Ugyancsak kiesett 200 pillangón Kolozár Dávid, a magyar úszó a negyedik előfutamban 2:01.89-es idővel csupán a 7. lett. A futamot a japán Jamamoto Takasi 1:57.36 perces idővel nyerte, köszönhetően jobb hajrájának, a második-harmadik helyen célba csapó orosz Anatolij Poljakov és a francia Franck Esposito azonos idővel csapott célba. A középdöntőbe jutók közül összesítésben a legjobb időt holtversenyben Jamamoto és az amerikai Michael Phelps úszta, Kolozár eredménye a 25. helyhez volt elég.

A nap legjobb magyar vonatkozású eredménye Kovács Ágnes nevéhez fűződött, aki kivételesen nem mellúszásban, hanem 200 vegyesen ugrott medencébe, s a harmadik futamban pazar versenyzéssel a második helyet csípte meg (2:15.17), alig elmaradva a győztes amerikai Amanda Beardtől (2:14.49).

Féltávnál ugyan még az ausztrál Alice Mills egy testhosszal vezetett, mellúszásban Kovács teljesen feljött rá, sőt meg is előzte vetélytársát. Az utolsó 50-nek fej-fej mellett vágott neki Bearddel, aki jobban hajrázott.

Összesítésben a legjobb időt a zimbabwei Kirsty Coventry úszta (2:13.33), Kovács hetedikként jutott az esti elődöntőbe.