Káténak nem ment a bunyó

Vágólapra másolva!
Az olimpia boksztornájának rajtja előtt a 48 kilós Bedák Pál mellett a 60 kg vb- és Eb-bronzérmesét, 2000 junior világbajnokát, Káté Gyulát tartották a magyar vezetők a legvalószínűbb éremesélyesnek. Már mindenki úgy kalkulált, hogy az MTK könnyűsúlyú kiválósága előbb hétfőn megveri a dél-koreai Baik Jong-subot, majd a nyolc közé jutásért a mongol Munkhot, s utána vagy a bolgár Sztilianov, vagy a török Ajdin Szelcsuk - régi mumusa - lehet az ellenfele az elődöntőbe jutásért. Sajnos azonban most már nincs szükség a legcsekélyebb matektudásra sem, Káté ugyanis már a legelső akadályon elbukott.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú
Ch. Gáll András helyszíni jelentése Athénból


Előbb Sztilianov simán leverte Szelcsukot, majd a pakisztáni származású brit Amir Khan a görög Kaperoniszt, aztán következett a súlycsoport harmadik párjában Káté. Az ázsiai géppuskaszerű sorozásokkal kezdett, mire Gyuszi felvette a tempót, már 5-2-re a koreai vezetett. Aztán helyreállt a világ rendje - legalábbis így hittük -, Káté 7-6-tal zárta a menetet.

A meccs színvonala a második menetben sem változott - süllyedni amúgy sem süllyedhetett, mert azt már nem boksznak, hanem kocsmai verekedésnek hívják -, és sajnos Káté a lehető legrosszabb felfogásban próbálta legyőzni a koreait, abban a műfajban, amiben az vélhetően legyőzhetetlen: a csihipuhiban. Fokozatosan felülkerekedett az ellenfelét rendre megelőző Baik, a második menet után 14-11, a harmadikat követően 21-16 volt a javára az állás, ám 22-24-nél még egyszer felcsillant a remény, különösen úgy, hogy Baikot a második menetben fogásért egyszer meg is intették. A végére azonban - némi meglepetésre - nem maradt tartalék Kátéban, annál több ellenfelében, aki végül 30-23-as pontozással megnyerte minden idők egyik legcsúnyább mérkőzését.

Káté kis híján könnyezett, amikor csuklyás köntösében kijött a vegyes zónába, hallókészülék kellett hozzá, hogy megértsük elkeseredett suttogását.

Forrás: [origo]



- Úgy érzi, kihozta magából a maximumot?




- Jogos volt a hétpontos különbség?





- Úgy, ahogy régen öntől láthattuk?


- Előzetesen hova várták Kátét?