Hirlingék is a reményfutamban

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A Remsei Mónika, Stift Edit duóhoz hasonlóan a Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpárevezős is a reményfutamba került az athéni olimpián, miután előfutamában a 2. helyen végzett. A világbajnoki hatodik kettős a tervek szerint legközelebb kedden száll majd vízre.

A vasárnapi viadal a magyarok szempontjából remekül kezdődött, hiszen féltávnál, azaz 1000 m-nél ők álltak az élen. A folytatásban azonban a Frederic Dufour, Pascal Touron francia egység nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, és simán elhúzott mellettük, majd fokozatosan növelte előnyét. Vargáék - akiket titkos éremesélyesként tartanak számon - tartották második helyüket, ez azonban kevés volt az egyenes ági továbbjutáshoz, mivel csak az első kvalifikálta magát a középdöntőbe. A győztes 6:14.55 perces idejéhez képest Hirlingék 6.43 másodperces hátránnyal érkeztek a célba.

"Tamásék biztatóan mozogtak, nagyon jól mentek, így nem hiszem, hogy gondot jelent majd számukra a 12-be jutás kiharcolása" - értékelt Melis Zoltán szövetségi kapitány.

Nem sokkal később az is kiderült, hogy törlik a hétfői programot, s ez magyar szempontból azt jelenti, hogy nemcsak a Remsei Mónika, Stift Edit és a Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú kétpár, hanem a Bencsik Gábor, Haller Ákos kétpár is csak kedden száll újra vízre - szintén a reményfutamban. A rendezők azért döntöttek így, mert a meteorológusok hétfőre erős szelet jósolnak, ami várhatóan lehetetlenné teszi a versenyzést a szkiníaszi pályán.