Nem jutottak döntőbe női légpuskásaink

Vágólapra másolva!
Az athéni olimpián a női légpuskában hirdetnek először végeredményt, de az már biztos, hogy nem lesz magyar érmes, ugyanis a szombat reggeli alapversenyben Joó Éva 394 körrel a 14., míg Krzyzewsky Beáta 387-tel a 37. lett, vagyis egyikük sem jutott a magyar idő szerint 10 órakor kezdődő döntőbe.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Hammerl László
Az összes interjú


Forrás: EPA

Közben a 28. születésnapját augusztus 28-án ünneplő Krzyzewsky az 55-ös lőállásban próbálkozott, szintén sikertelenül. Az első tízes sorozatba 2 kilences, s 1 nyolcas is becsúszott, s már ekkor elúszni látszott a döntő lehetősége. A folytatás sem lett hibátlan, "féltávnál" 192-vel áll a magyar légpuskás. Ezután már nem lehetett cél a finálé, de a folytatás sem lett sokkal jobb, így Krzyzewsky a mezőny hátsó részében végzett.

A Markópulu Lövészközpontban egyébként a korai időpont ellenére hatalmas volt a nyüzsgés, legalább háromszázan figyelték a hölgyek vetélkedését. A felfokozott hangulat ellenére nem volt fennakadás, csak az keltett némi feltűnést, amikor az emeleten álló egyik fotós optikája hatalmasat koppant a versenyzők közelében.

Hammerl László szövetségi kapitány: Ez a verseny sokkal magasabb színvonalú volt, mint amit Sydneyben láthattunk. Joó Éva teljesítményével elégedett vagyok, csak a néhány perces rövidzárlat fosztotta meg attól, hogy döntős legyen. Eredményét mindenképpen jónak értékelem, különösen a legutóbbi nemzetközi versenyeken mutatott teljesítményének függvényében. Krzyzewsky Beáta viszont gyengén lőtt, elmaradt a várakozásoktól.

Joó Éva: "Örülök az eredménynek, ugyanakkor csalódott is vagyok, mert kevés hiányzott a döntőhöz. Az mindenképpen pozítívum, hogy felülkerekedtem önmagamon, nagyrészt az sikerült, amit akartam."

Krzyzewsky Beáta: "Csalódott vagyok, mert egyértelmű, hogy gyengén szerepeltem. Sajnos ez már hetek óta így megy, remélem, hogy a másik számomban jobban szerepelek."

női légpuska, állás az alapverseny után:
1. Galkina (orosz) 399 kör
2. Du (Du, kínai) és Kurkova (cseh) és Csao (Zhao, kínai) 398-398
5. Goldobina (orosz) 397 6. Pfeilschifter (német), Shirur (indonéz) és Brize (francia) 396-396
...14. Joó Éva 394
...37. Krzyzewsky Beáta 387.