Argentína folytathatja athéni menetelését

Vágólapra másolva!
Szombaton már teljes lesz a nagyüzem az ötkarikás játékokon, hiszen több sportágban is megkezdődnek a küzdelmek, de a futballtorna is folytatódik két csoportban már a második forduló mérkőzéseire kerül sor. Az A csoportban eddig minden nyitott, hiszen az első körben mindkét találkozó döntetlent hozott, a C betűjelű kvartettben viszont a favorit Argentína akár már be is biztosíthatja továbbjutását.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Albert Flórián
Baróti Lajos
Bene Ferenc
Buzánszky Jenő

Az összes interjú


Forrás: EPA

A szerbeket 6-0-ra verték a gauchók

A dél-amerikaiak ellenfele az a Tunézia lesz, amely egy félidőt "átaludt" az első körben, és csak a második játékrészben mutatta meg valódi tudását az ausztrálokkal szemben. Az afrikai csapatnál valószínűleg annyi változás lesz a kezdőben, hogy a már a nagyválogatottban is bemutatkozott Anisz Ajari bekerül a védelembe Zied Bairi helyére. Tunézia célja minden bizonnyal a pontszerzés lesz, de ez nem lesz valami egyszerű feladat.

A szerbek viszont javítani szeretnének az ausztrálok elleni csúfos vereség után, és dolgukat valamelyest megkönnyítheti, hogy megérkezett Athénba az a három focista, aki szerdán még klubcsapatával BL-selejtezőn szerepelt: a belga Anderlechtben légióskodó középpályás, Goran Lovre, illetve a Crvena Zvezda két focistája, Dejan Milovanovics és Milan Bisevac. Elsősorban utóbbi hiányzott nagyon a védelemből az argentinok ellen, de a plávik biztosak benne, hogy a Ausztráliával szemben már jobb eredményt fognak elérni.

Az ausziknak viszont most mindenképpen nyerniük kell, ha komolyan gondolják a továbbjutást, hiszen az utolsó körben ők az argentinokkal találkoznak. Az ausztrál gárda szakmai stábja az első mérkőzésen csak az első félidőben látottakkal volt elégedett, és a legfontosabb feladatnak azt tartják, hogy a csapat kilencven percen keresztül produkálja azt a teljesítményt.

Az A csoportban nincsen favorit, és a kvartett kiegyensúlyozottságát jól mutatta, hogy az első körben mindkét meccs döntetlent hozott. A koreaiak némi balszerencsével ikszeltek a házigazdák ellen, hiszen már 2-0-ra is vezettek, de a hellének némi bírói segédlettel egyenlíteni tudtak. Az ott kiállított Kim Csi-gon eltiltása miatt nem játszhat, helyette Cso Bjung-guk szerepel majd, és az ázsiaiak szerint az agresszív játékstílusuk segítségével legyőzhetik a technikailag képzettebb mexikóiakat.

Utóbbiak Mali ellen nem sokat mutattak támadójátékukból, hiszen az a meccs gól nélküli döntetlent hozott, de ennek ellenére bizakodnak, hogy Korea ellen megtörik a jég. A csatársorban azért várható változás, az első találkozón csalódást okozó Rafael Márquez helyett (aki csak névrokona a Barcelona hasonló nevű védőjének) Amaury Ponce kaphat lehetőséget.

A házigazda görög együttes, mint pár sorral feljebb írtuk, erősen vitatott körülmények között mentettek pontot Korea ellen: a hazai pálya igen csak erősen lejtett a számukra. A hellének azonban nem bízhatják magukat túlságosan is erre, és a csapat teljesítményének alaposan fel kell javulnia, mert Mali egyáltalán nem olyan gyenge ellenfél, mint azt sokan gondolták. A görög kezdő tizenegy minden bizonnyal több helyen is változni fog az előző meccshez képest (minden bizonnyal bekerül például a Korea ellen csereként gólt szerző Ioannisz Taralidisz), kérdés, hogy ez mire lesz elegendő a rendkívül lelkesen futballozó afrikaiakkal szemben.