Kovács Antaléknak nem kedvezett a szerencse

Vágólapra másolva!
Nem kedvezett a szerencse a magyar férfi cselgáncsozóknak az athéni olimpia sorsolásánál: a 66 kg-osok között szereplő Ungvári Miklósra biztosan, míg a 100 kg-osoknál érdekelt s a pénteki megnyitón a piros-fehér-zöld zászlót vivő Kovács Antalra pedig minden bizonnyal kemény, a favoritok közé tartozó ellenfél vár.
Vágólapra másolva!
Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Az összes interjú


A parádés eredménysorral büszkélkedő Kovács Antal (1992: olimpiai bajnok, Eb-bronzérmes, 1993: világbajnok, Eb-bronzérmes, 2001: vb-ezüstérmes, 2002 és 2003: Eb-bronzérmes, 2004: Eb-ezüstérmes) riválisa a bosnyák Mekicet valószínűleg legyőző Inoue Koszei lesz. A japán klasszis a súlycsoport olimpiai címvédője, 1999-es, 2001-es és 2003-as világbajnoka, s már a magyar fővárosban is remekelt: 2001-ben megnyerte a Hungária Kupát. Igaz, másnap a Millenniumi-kupa kontinensek közötti csapatversenyen Kovács legyőzte őt, mint ahogyan két évvel korábban is a magyar fővárosban.

"Ez van, ezt kell szeretni. Alakulhatott volna szerencsésebben is a sorsolás, de ha Anti már kétszer megverte Inouét, miért ne sikerülhetne harmadszorra is?" - fejtegette Hangyási László, a paksi klasszis klubedzője.

A balszerencsés sorsolás ugyanakkor azt is jelentheti, hogy esetleges vereség esetén a magyarok a vigaszágon még folytathatják, hiszen valószínű, hogy Iszmajlov és Inoue sokáig menetel. "Eléggé leegyszerűsödött a feladatom, hiszen a súlycsoport legnagyobb esélyese vár rám az első meccsemen. A további sorsolást meg se néztem. Nincs vesztenivalóm, s azt mondtam magamnak: kétszer már legyőztem, féljen inkább ő. Tudom, hogy nem szabad hibáznom, hiszen a legkisebb figyelmetlenség esetén azonnal eldob engem" - mondta esélyeiről Kovács Antal.

Ungvári babonából egyelőre nem akarta megtudni leendő ellenfeleit, edzője, Bíró Tamás viszont alaposan átnézte a csoportbeosztást: "Ennél csak jobb jöhetett volna. Ha ugyanis túllép az azerin, egy kemény portugál következik, majd a vb-bronzérmes Arencibia. A kubai ugyanakkor két könnyű meccsel melegíthet. De ha Miki jó formában van, bármi megtörténhet" - nyilatkozta.