Rogge elégedett, az olaszok panaszkodnak

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Jacques Rogge NOB-elnök szerint az athéni olimpia szervezői mindent megtettek a biztonságos lebonyolításért, az olasz delegáció ugyanakkor több kellemetlenség miatt panaszkodik.

"A görög kormány mindent elkövetett, ami emberileg lehetséges. Így nem is kétséges, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság e tekintetben is elégedett" - mondta Rogge.

Az olaszok ugyanakkor tartanak attól, hogy veszélybe kerül biztonságuk, ráadásul keveslik az önkéntesek számát, s a közlekedést is bírálják. Az ország olimpiai delegációját vezető Raffaele Pagnozzi szerint négy évvel ezelőtt, Sydneyben szigorúbb előírások és követelmények voltak.

"Nagyon meglepett, hogy megérkezésünk után nagyon rövid ideig tartott az ellenőrzés az athéni repülőtéren. Sydneyben, Atlantában és Salt Lake Cityben is több időt vett igénybe ez a procedúra, ráadásul, ami fontosabb, alaposabb is volt" - szögezte le a sportvezető.

Hozzátette: Ausztráliában lépten-nyomon önkéntes segítőkbe botlott, akik megkönnyítették a dolgok menetét. "Athénban sokkal kevesebben vannak, és ezt meg is érezzük" - mondta, noha a hivatalos adatok szerint Sydneyben és Athénban közel ugyanannyi, mintegy 50 ezer segítő tevékenykedett, illetve tevékenykedik.

Pagnozzi a közlekedési viszonyokat és az akkreditálási procedúrát is bírálta: "Ezen is lenne mit javítaniuk a szervezőknek. Mi például megérkezésünkkor azt tapasztaltunk, hogy törölték az adatainkat a számítógépből."

A delegációvezető ezzel együtt sietve hozzátette: ezek nyilván csak kezdeti nehézségek, s hamarosan már minden gördülékenyen megy majd Athénban.