Társoldalunk:

Nem kaptak nehéz sorsolást vívóink

2004.08.12. 15:45

Az első körben egyik magyar sem kapott túl nehéz ellenfelet az athéni olimpia vívóversenyein, de férfi kardban az egyformán éremesélyes Ferjancsik Domonkos és Nemcsik Zsolt már a 16 között összekerülhet.

Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Nagy Tímea

Kamuti Jenő
Szalai Gyöngyi

Az összes interjú
A megnyitó utáni első versenynapon, szombaton a férfi kardozók egyéni küzdelmeit bonyolítják le. A 64-es táblán mindhárom magyar erőnyerő, a 32 között Lengyel Balázs az ukrán Tretyakkal, Nemcsik Zsolt a kínai Huang és az algériai Bernaoui párharcának nyertesével, Ferjancsik Domonkos pedig a kanadai Boulosszal kezd. Győzelmük esetén Nemcsik és Ferjancsik a 16 között találkozik egymással, Lengyel ellenfele pedig várhatóan az 1998-ban egyéni világbajnok olasz Tarantino lesz. Jó hír viszont, hogy a szám legnagyobb esélyese, az orosz Sztanyiszlav Pozdnyakov másik ágra került, így vele csak a döntőben futhat össze a magyar vívó.

Vasárnap, női párbajtőrben Mincza Ildikó a 32 között a holland Tol, a címvédő Nagy Tímea az orosz Zsivkova ellen kezd, Hormay Adrien pedig a Gamir (algériai)-Branza (román) mérkőzés továbbjutójával vív. Amennyiben eljutnak a negyeddöntőig, Hormay és Nagy találkozik egymással, Mincza a 8 között az orosz Jermakovát foghatja ki.

Kedden a férfi párbajtőrözők következnek. Kovács Iván a 32 között az amerikai Mattern, Imre Géza a német Strigel, Boczkó Gábor a kínai Vang ellen lép pástra, a legnehezebbnek Imre dolga ígérkezik. A negyeddöntőben itt is lehet magyar párharc, Imre és Boczkó között. Ugyanezen a napon női kardban Nagy Orsolya a japán Hiszagae ellenében küzd a 32 között.

Szerdán női tőrben Varga Gabriella a 32 között kezd a hongkongi Csannal, Mohamed Aida pedig egy körrel később a Rentumi (görög) - Jucseva (orosz) összecsapás nyertesével. Az orosz vívó 2002-ben világbajnoki ezüstérmes volt, és a lisszaboni "házi" fináléban éppen attól a Bojkótól kapott ki, aki Varga következő ellenfele lehet.

KAPCSOLÓDÓ CIKK