Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Noha hamarosan már 48. születésnapját ünnepli, s kisebb-nagyobb megszakításokkal három évtizede profiskodik, olimpiai teniszversenyen még nem szerepelt Martina Navratilova, vagyis Athénban mutatkozik majd be a sportvilág legrangosabb eseményén.

A csehszlovák származású, de már régóta amerikai színekben szereplő legenda nem titkolja: izgatottan s nagy lelkesedéssel várja a női párosversenyt, amelynek Lisa Raymond oldalán lesz résztvevője s esélyese. "Csodálatos volt az első estém az olimpiai faluban. Fel kellett fedeznem a helyeket, időbe telt, hogy megtaláljam, hol és mit tudok enni" - mondta Navratilova.

Az ötkarikás újonc a nála több mint húsz évvel fiatalabb, de már második olimpiájára készülő s az egyéni nyitányon Czink Melindával találkozó Venus Williamstől kért hasznos tanácsokat. "Sokat segített, hiszen már Sydneyben is szerepelt" - jegyezte meg a klasszis.

A tenisz 1988 óta szerepel ismét az ötkarikás játékok hivatalos műsorában. Navratilova fáradtság és Korea messzesége miatt nem vállalta a szereplést Szöulban. Négy évvel később szponzori problémák miatt maradt le a barcelonai tornáról, 1996-ban Atlanta idején pedig éppen "visszavonultan" élte napjait. Négy évvel ezelőtt a sydneyi szurkolók sem láthatták, mert elmondása szerint akkori felkészültsége nem volt megfelelő.

Navratilova októberben lesz 48 éves. Fantasztikus pályafutása során 167 egyéni címet szerzett.Grand Slam-tornákon 18 egyéni és 37 páros trófeát gyűjtött.