Lesz még jobb is a Mocsai-csapat játéka

Vágólapra másolva!
Félidőben két góllal vezettünk, aztán már hattal is ment a magyar női kézilabda-válogatott a spanyolok elleni csütörtöki edzőmérkőzésen, a végén mégis csak úgy lett 29-29, hogy szinte a lefújás pillanatában Ferling Bernadett értékesített egy hétméterest. Persze egy nem hivatalos összecsapás eredményéből nem szabad túlzott következtetéseket levonni, de azért annyit elárulunk: a hajrában a játékvezető majdnem bezavarta az öltözőbe Mocsai Lajos szövetségi kapitányt, aki képtelen volt nem komolyan venni az összecsapást. Persze vasárnap, a Kína elleni hivatalos nyitányon még feszültebb lesz a hangulat, efelől senkinek se legyen kétsége.
Vágólapra másolva!

Ch. Gáll András helyszíni jelentése Athénból

Sportmúzeum

Itt megtekintheti a Filmmúzeum interjúit a jelen és a múlt jeles magyar sportembereivel.

Kökény Beatrix
Éles József

Az összes interjú


Aztán a befejezés előtt átvették a vezetést az ibériaiak, s ha a végén nem ítélnek a bírók egy négyméterest a javunkra, s azt nem értékesíti Ferling, akkor bizony joggal örülhettünk volna a színházi babona első ötven százaléka megvalósulásának: a gyenge főpróbát...

De végül is gyenge helyett közepesre sikerült a főpróba, arra pedig aztán végképp nincs garancia, hogy ilyenkor törvényszerűen a pazar előadás következik. Mindenesetre a mieink egy kicsit még lelkendeztek is lefújás után, s Mocsai kapitány sem tűnt túlzottan levertnek.

"Akadtak gyengébb és erősebb pillanataink is, azt hiszem, összességében nem gyenge eredmény a 29-29" - vélte Ortuno kisasszony, a spanyolok egyik erőssége.

- Milyen helyezést vár Spanyolországtól?
- Fogalmam sincs, mert úgy vélem, ez egy hihetetlenül kiegyensúlyozott olimpia lesz, amelyen minden egyes gólért nagyon meg kell küzdeniük még a legjobbaknak is.

- Hol helyezkednek el a nemzetközi hierarchiában?
- Azt hiszem, a legtetején, amint azt a legutóbbi világbajnokságon is bebizonyítottuk az ötödik helyezésünkkel.

Mocsai Lajos már bőbeszédűbb volt - tőle ez nem szokatlan. "Az első tíz per elteltével jó kézilabda alakult ki, taktikailag is sok mindent meg tudtunk valósítani. Szünetben sokat cseréltem, így a végjáték szoros lett, de végül hoztuk a döntetlent, nincs semmi probléma", foglalta össze a lényeget a szövetségi kapitány. "A fiatalok is szóhoz jutottak, Tóth Tímea a védekezésben, Pálffy Zsuzsa a második félidőben, utóbbi dobott is egy gyönyörű gólt kínai figurából. Irina Sirina 20-25 percig remekelt, aztán nem annyira, a szélről jövő lövésekkel szemben bizonytalan volt, Pálinger Kati is jól védett."

- Készen van már a csapat?
- A magyar válogatott folyamatosan készül. Átvettük az emberfogás elleni változatokat, de még vannak feladataink, emberhátrányban, emberelőnyben egyaránt, s a védőjáték is csiszolásra szorul. Egy csapat soha nem lehet "készen". A játékosaink között sok az egyforma jó, magas az átlagszínvonal - nyilván, akad két-három világklasszisunk, akik egy kicsit még jobban, mint a többiek. Igazi csapatmunka ez, ma ez a két játékos remekel, holnap a másik kettő.

Bojana Radulovics, a világ talán legjobb kézilabdázónője: "Az elején lassan kaptunk lábra, aztán belelendültünk, vezettünk hat góllal, úgy érzem, ekkor jól ment a játék nekem és a csapatnak is."

- Hogyan ízlett a találkozó?
- Úgy gondolom, jó kis meccs volt.

A többiek sem voltak szomorúak, igaz, nem is voltak elájulva a játéktól és az eredménytől. Mindent a helyén kell kezelni. Mellesleg Sinka László főtitkár is így gondolja: "A spanyolok rengeteget fejlődtek az utóbbi években, óriási pénzeket ölnek a kézilabdasportba - a féribe és a nőibe egyaránt -, ezt bizonyítja legutóbbi vb-ötödik helyezésük. Egyetlen válogatottnak sem lesz könnyű dolga ellenük."

Nekünk sem volt. Mindenesetre vasárnap már élesben megy a játék, az ellenfél a Kínai Népköztársaság lesz.