Derűlátó az athéni szervezőbizottság elnöke

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Zsanna Angelopulosz-Daszkalaki, az athéni olimpia szervezőbizottságának elnöke szerint a görög főváros készen áll arra, hogy a péntek esti megnyitó után beinduljon a "körforgás". Hozzátette, négy év eltökéltség, fantasztikus csapatmunka és a helyi emberek büszkesége eredményezi a mostani állapotot, a tökéletes felkészültséget.

"Az a legfontosabb, hogy mindenki készen áll, s a biztonsági stratégia is kialakult. A szervezőgárda, az önkéntesek csapata és a görög nép egyaránt arra törekszik, hogy egyszerre mutassa be az ország fantasztikus hagyományait s a modern élet szépségeit" - szögezte le a szervezőbizottság első számú vezetője.

Zsanna Angelopulosz-Daszkalaki hozzátette, s ezt a világváros vendégei is lépten-nyomon tapasztalják, hogy Athént az ötkarikás játékok színei, plakátjai teszik még vonzóbbá.

"Sokan meglepődnek, hogy milyen változáson ment át a város. Mostantól az egész világ láthatja, hogy a modern Görögországot ugyanaz az elszántság és tudás jellemzi, mint az ókorit, az olimpiai játékok megteremtőjét. Mostanra az is nyilvánvalóvá vált, hogy Görögország mindig állja a szavát, teljesíti azt, amit megígért" - mondta.

A szervezőbizottság vezetője azt sem rejti véka alá, hogy az építési költségek a vártnál sokkal nagyobbak, ami elsősorban abból ered, hogy az eleinte elvesztegetett idő miatt nagyon gyorsan, ebből eredően például jelentős túlóradíjakkal kellett felhúzni a létesítmények javarészét. "De megérte" - jegyezte meg a népszerű elnök.