Cseh Lászlóékkal minden rendben

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

"Mindenki jól van, egészséges" - szolgált a leginkább várt diagnózissal csütörtök délben dr. Kausz István, a magyar úszóválogatott orvosa. Szavai megnyugtathatják a sportági magyar sikerekért szorítókat, hiszen ez azt is jelenti, hogy az Athénba kiérkezett és csütörtökön az első edzésen átesett 31 fős csapat valamennyi tagja alapvetően immár csak az úszóversenyek hétvégi rajtjára összpontosíthat. Így a gárda első számú olimpiai reménységének tekintett Cseh László is, aki - miközben szakértő kezek gyúrták-lazították izmait - személyesen erősítette meg a jó híreket.

"Igaz, hogy a repülőgépen bedagadt a lábam a műtött jobb lábfejem körüli részen, meg fájt is egy kicsit, de mára már alapvetően jól érzem magam. Lelohadt a duzzanat, s egész jól ment az úszás is, remélem, minden rendben lesz a startig és persze majd az után is" - mondta a Bp. Spartacus klasszisa, aki legerősebb számában, 400 m vegyesen - az úszóválogatottból elsőként - szombat délelőtt száll vízbe az olimpiai víziközpont vadonatúj nagymedencéjében.

Maga a tréning viszont még abban a régi medencében zajlott, amelyet éppenséggel Egerszegi Krisztina avatott világhírűvé, hiszen az 1991-es athéni Európa-bajnokságon itt úszta máig - és alighanem még nagyon sokáig - megdönthetetlen, 2:06.62 perces világcsúcsát 200 m háton. Jó lenne, ha utóbb az élet igazolná: a "varázsmedence" közelsége egyáltalán nem volt rossz előjel Cseh László, Risztov Éva, Kovács Ágnes és a többi honfitárs számára.