Társoldalunk:

Legyőzte a világbajnokot a Mocsai-csapat

2004.08.05. 19:46

A magyar nőikézilabda-válogatott az athéni olimpiára történő elutazása előtti utolsó felkészülési mérkőzésén Kirsner Erika lefújás pillanatában dobott góljával 33-32-re legyőzte a világbajnok franciákat a budapesti Papp László Sportarénában.

Eredmény:
Magyarország - Franciaország 33-32 (17-17)
gól: Radulovics 14, Görbicz 4, Ferling, Kirsner, Lovász, Kulcsár 3-3, Pálffy, Farkas, Siti 1-1, illetve Pecqueux-Rolland 7, Cendier, Wendling 5-5, Lejeune, Cano, Korfanty, Tervel 3-3, Delerce 2, Herbrecht 1

Jól kezdett a házigazda, és Görbicz látványos passzaival és Ferling bombáival 4-1-re elhúzott. Később feltámadtak a vendégek, de Sirina védései miatt csak a 13. percben, Pigniczki kiállítása alatt tudtak egyenlíteni (8-8), majd jött a fordítás Cano duplájával. 

Mindkét csapat egyszerre került gödörbe, ekkor sok volt a rontás, eladott labda, pontatlan, elkapkodott lövés, no és négy perc gólcsend 9-9-nél. Ezt követően kis lépéselőnybe került az olimpiai és vb-ezüstérmes, azonban még a szünet előtt újból egyenlő lett az állás. 

A második félidő elején felváltva estek a gólok, majd jelentősen feljavult a magyar védőfal munkája, így nőtt az előny, főleg Görbicz sziporkázott. 26-23-nál a francia kapitány időt kért, de hiába, mert állandósult a különbség.  

Jött a hajrá, és a franciák Pecqueux-Rolland révén sorozatban háromszor voltak eredményesek, így gyorsan szoros lett az állás, az 56. percben pedig egyenlített a világbajnok. Ezután megint jöttek az izgalmak. 32-32-nél emberelőnybe kerültek a hazaiak, majd Kirsner kapta a labdát a balszélen, és a lefújás pillanatában nem hibázott! 

Mocsai Lajos szövetségi kapitány még egy felelősségteljes döntés előtt áll a jövő keddi elutazásig: pénteken vagy szombaton megnevezi azt a játékost, aki nem szerepelhet a görög fővárosban. Korábbi jelzése alapján Tóth és Kindl közül egyikük itthon marad. Az érintettek amúgy a csütörtöki összecsapáson rendkívül sportszerűen végig a másikat bíztatták, és egymás tenyerébe csaptak egy-egy szép megmozdulást követően.  

A leégett Budapest Sportcsarnok helyén épült arénában ez volt az első kézilabda-mérkőzés. A találkozót közel 1500-an tekintették meg. A két csapat szerdán Veszprémben is csatázott egymással, és Farkas Ágnes utolsó másodpercben dobott góljával alakult ki a 31-31-es döntetlen.

Mocsai Lajos, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Nagyon izgalmas két mérkőzést vívtunk a világbajnokkal. Támadásban jól, attraktívan játszottuk, viszont védekezésben, visszarendeződésben és kapusteljesítményben még van javulnivaló. Szombaton hozom nyilvánosságra az athéni olimpiára utazó 15 játékos nevét. Nagyon nehéz a választás, emberi sorsokról kell dönteni." 

Olivier Krumbholz: "Hasonlóan Mocsai Lajos kollegámhoz, én sem vagyok elégedett a védekezéssel. Ezzel együtt nagyon hasznosnak ítélem a magyarországi túrát. A mostani két mérkőzés is megmutatta, kell még dolgoznunk az olimpia előtt."

KAPCSOLÓDÓ CIKK