Problémamentes felkészülés kajakosainknál

Vágólapra másolva!
Jól halad az olimpiai felkészülés, betegség, sérülés nem hátráltatja a versenyzőket - jelentette ki Angyal Zoltán, a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya azon a hétfői budapesti sajtótájékoztatón, amelyen bemutatták a sportág új szponzorát.
Vágólapra másolva!

A Ben-Gay kenőcs gyártója egyelőre az év végéig kötelezte el magát, de - kölcsönös megelégedés esetén - a továbbiakban is segíti majd a kajakosokat és kenusokat. A cég pénzzel, illetve termékkel támogatja a sportágat, illetve kiemelten az Athénban egyesben és párosban induló Janics Natasát.

A rendkívül sikeres ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságról éppen csak hazatért Angyal Zoltán a felkészülést illetően arról számolt be, hogy kezd kialakulni egy igazi csapat, a három szakág képviselői az elkövetkező mintegy tíz napban már együtt készülnek Szolnokon, azok az edzők pedig, akiknek korábban esetleg nézeteltérései voltak egymással, mostanra korrekten dolgoznak együtt.

Az olimpiai edzőtáborozás augusztus 18-ig tart majd, 19-én indulnak útnak a hajók, a versenyzők kapnak egy kis szünetet az összepakolásra, majd 21-én együtt utazik el a csapat. A versenyekre 23-tól 28-ig kerül sor.

A lebonyolítást illetően a szövetségi kapitány emlékeztetett arra, hogy az olimpia menetrendje eltér a világ- és Európa-bajnokságokétól, ami komoly sportszakmai feladat elé állítja az edzőket. A játékokon előfordulhat ugyanis, hogy valaki hétfőn vízre száll, majd legközelebb csak három nappal később kell versenyeznie, azaz a formaidőzítésnek, illetve -tartásnak kiemelkedő szerepe lesz.

A program várható napi kezdési időpontját firtató kérdésre Angyal nem tudott konkrét választ adni, pontosabban arról adott tájékoztatást, hogy e tekintetben még lehetnek változások.

"Egy hete a nemzetközi szövetség elnöke Budapesten azt mondta, hogy hét órakor kezdődnek majd a versenyek, de hozzátette, hogy bármi előfordulhat" - fogalmazott, hozzátéve, hogy ez nem igazán értelmezhető, illetve hogy az utolsó pillanatban történő tologatás biztosan nem jó.

"Nekünk a minél korábbi kezdés kedvezne, mert akkor még kicsi a szél, ráadásul öt percre lakunk a pályától, tehát nem kellene irreálisan korán kelnünk. Ha viszont az olimpiai faluban lennénk elszállásolva, biztosan mindent elkövetnénk egy későbbi rajt eléréséért."

Az esélyeket, reményeket illetően Baráth Etele, a szövetség elnöke kérdésre válaszolva Angyal korábbi nyilatkozatát ismételte meg, mely szerint ha hat éremmel térne haza a csapat, és a dobogós helyezések arányosan oszlanának meg, mindenki elégedett lenne. "Két arany mindig is jónak számított, egy pedig kötelező volt" - tette hozzá.