Már csak a jugók vannak hátra

Vágólapra másolva!
Kiss Gergely olimpiai naplója kizárólagosan az [origo]-nak, 14. rész.
Vágólapra másolva!

Hadd kezdjem a lényeggel: 10-5-re legyőztük a görögöket, benn vagyunk a döntőben! Megítélésem szerint átlagos teljesítményt nyújtottunk, a védekezésünk ellenben átlagon felüli volt, ennek köszönhettük az ötgólos győzelmet a Long Beach-i Charter All Digital Aquatic Centre-ben.

Azt hiszem, hasznosan telt a legutóbbi négy nap, átlagosan hat órát edzettünk, kezd összeállni a csapat játéka. Nekem is egyre jobban megy, három gólt dobtam a görögöknek, két gólpasszt is adtam, de ez nem fontos, sohasem érdekel túlságosan a saját játékom, az a fontos, hogy győzzünk.

Persze a szerbek - vagy ahogy még mindig önkéntelenül hívjuk Sapicsékat: a jugók - elleni meccs még hátra van, itteni idő szerint vasárnap este nyolckor lesz a döntő, az otthon hajnali öt óra. Mi ugyan nem láttuk a szerb-olasz elődöntőt, de Kásás Zoli, a másodedzőnk ott maradt, és azt mondja, nagyon magabiztosan nyertek döntőbeli ellenfeleink. Sokan azt mondják, a magyar és a szerb válogatott kiemelkedik a mezőnyből, én azért azt mondom, figyelni kell az oroszokra és a horvátokra is, nagyon ügyesen "elbújtak" ezen a nyáron, a Világligát is kihagyták.

Szóval, a görög meccs. Iszonyatos hőségben, túlságosan is meleg vízben játszottunk, ezért álmosan indult a meccs, de félidőben már 5-2-re vezettünk. Sok volt a pontatlan lövés, főleg a görögöknél, de én is a kapufára vágtam egy emberelőnyt. A vége sima volt, őriztük a megszerzett előnyt. További örömforrás, hogy egy fokkal jobb lett a kaja a szállodánkban, Kemény Dénes sokadik kérésére.

Nagyon várjuk már a hazautazást, sok ez a 16-17 nap távol az otthontól, rettenetesen hiányzik már a család, a feleségem meg Viktória, a kislányom. Telefonon gügyögött nekem, azt mondja az anyja, mindig engem emleget, már amennyire ebben a korban ez elképzelhető.

Még valami: ugyan Dénes csak otthon hirdeti ki a keretet, de abból már levonható bizonyos következtetés, hogy milyen összeállításban szerepeltünk a görögök ellen: Szécsi, Gergely Pista, Molnár, Kásás, Benedek, Biros, Fodor, Kiss Gergely, Vári, Steinmetz Barna, Steinmetz Ádám, Varga Tamás, Madaras. Szívós Marci és Kiss Csaba nem játszott, a 16 éves Varga Dénes csak tapasztalatszerzés céljából van velünk, s anélkül, hogy bármit is megjósolnék, az a papírforma, hogy Kemény Dénes őket hagyja itthon.

Vasárnap este tehát az utolsó nekifutás a jugók ellen - a tét pénzben is kifejezhető, 100 000 dollár, azaz 21 millió forint. Aztán irány Budapest, a család!