Ismét legyőzte Izlandot a Skaliczki-csapat

Vágólapra másolva!
Az olimpiára készülő férfikézilabda-válogatottak pápai mérkőzésén a magyar csapat 32-28-ra legyőzte Izlandot. A meccs után Skaliczki László kijelölte azt a 15 játékost, akire számít Athénban. A korábbi bő keretből a másfél hónapja honosított kapus Hernandez Vladimir (Portland San Antonio), illetve Sándor Ákos (Dunaferr) nem utazhat a görög fővárosba, míg Bendó Csabára (Balingen) tartalékként számít a szakvezető, így ő továbbra is a csapattal készül.
Vágólapra másolva!

Eredmény:
Magyarország - Izland 32-28 (15-14)
gól:
Mocsai 6/5, Nagy 5, Diaz 4, Iváncsik, Gál 3-3, Perez, Pásztor, Mezei, Harsányi 2-2, Császár, Lendvay, Laluska 1-1, illetve Stefansson 7/1, Padron 4, Jonsson, G. Sigurdsson 3-3, Gunnarsson 3/2, Sigtryggsson, S. Sigurdsson, D. Sigurdsson 2-2, Gudjonsson, Gylfasson 1-1

A kemény csatát átlövésgólok vezették be. Felváltva estek a találatok, a védelmek nem igazán remekeltek, egyik csapat sem tudott elhúzni. A vendégek egyre agresszívebben játszottak, a magyarok negyedóra elteltével hullámvölgybe kerültek és így kicsit leszakadtak.

Skaliczki László szövetségi kapitány 9-11-nél időt kért, majd jött egy tízperces áramszünet. Aztán emberhátrányban sikerült egyenlíteni (13-13), s a lendület megmaradt a szünetig, így a pihenő előtt fordult is a kocka.

A folytatásban Nagy kapta el a fonalat és duplájával minden eddiginél nagyobbra nőtt a különbség (20-17). Csakhogy a Barcelona klasszisát ezután kiállították, így megint szoros lett a mérkőzés.

A vendéglátók az utolsó szakaszban felpörgették az iramot, az izlandiak kétszer is létszámhátrányba kerültek, s ezzel eldőlt a mérkőzés.

A válogatott három napon belül másodszor győzte le a szintén olimpiai résztvevő Izlandot, pénteken 30-20-ra nyertek Mezeiék.

Skaliczki László 15 fős kerete:
kapusok: Fazekas Nándor (Nettelstedt), Szathmári János (Tatabánya-Carbonex)
mezőnyjátékosok: Harsányi Gergő (Pestszentlőrinc-Elektromos-Rév), Mocsai Tamás (Winterthur), Laluska Balázs (Pick Szeged), Nagy László (Barcelona), Mezei Richárd (Pick Szeged), Gál Gyula (Fotex KC Veszprém), Lendvay Péter (Vigo), Császár Gábor (Dunaferr), Pérez Carlos (Fotex KC Veszprém), Díaz Ivo (Fotex KC Veszprém), Ilyés Ferenc (Pick Szeged), Pásztor István (Fotex KC Veszprém), Iváncsik Gergő (Fotex KC Veszprém).