Egy kérdőjel maradt a női pólósok athéni keretében

Vágólapra másolva!
Tizenhárom plusz egy játékos alkotta olimpiai csapatot hirdetett Faragó Tamás, a friss Világliga-ezüstérmes nőivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya pénteken. 
Vágólapra másolva!

A "telitalálatos szelvény" ismertetésekor kiderült, hogy egy kivétellel (Benkő Tímea helyére került vissza a válogatottba Valkay Erzsébet) ugyanazok szállhatnak majd medencébe Athénban, akik megnyerték a február végi olaszországi ötkarikás selejtezőt.

A kapitány a Világliga-mérkőzések és az elmúlt szűk egy hétben a görögök ellen vívott edzőmeccsek tapasztalata alapján szűkítette, egyben véglegesítette is keretét, amelyben egyetlen kérdőjel azért még maradt. Jelesül az, hogy ki legyen Sós Ildikó mögött a második számú kapus, illetve ki a tartalék hálóőr, aminek megválaszolását nehezíti, hogy a szakvezető megítélése szerint mind Tóth II Ildikó, mind Horváth Patrícia rengeteget fejlődött az utóbbi időben.

Mindenesetre a döntés meghozatalával és kihirdetésével, ahogy Faragó Tamás fogalmazott, a "legutolsó pillanatig" kivár.

Az athéni olimpiai keret:
kapusok: Horváth Patrícia (Vasas), Sós Ildikó (Dunaújváros), Tóth II Andrea (Dunaújváros)
mezőnyjátékosok: Drávucz Rita (Catania), Györe Anett (Póló SC), Kisteleki Dóra (Vasas), Pelle Anikó (Catania), Primász Ágnes (Dunaújváros), Stieber Mercedes (Pescara), Szremkó Krisztina (Szentes), Tiba Zsuzsanna (Dunaújváros), Valkay Ágnes (Pescara), Valkay Erzsébet (Pescara), Zantleitner Krisztina (Dunaújváros)