Vágólapra másolva!
Egyelőre 38 magyar sportoló helye biztos a szeptember 17. és 28. között sorra kerülő athéni paralimpián. Négy évvel ezelőtt, Sydneyben 70 főből állt a delegáció.
Vágólapra másolva!

A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) pénteki sajtótájékoztatóján Nádas Pál elnök elmondta, hogy először indulhat magyar versenyző díjlovaglásban és bocsában, ugyanakkor szintén először fordul elő, hogy az ülőröplabda-válogatott nem kvalifikálta magát. Nem lesz itthoni résztvevő a 19 műsoron lévő sportág közül kerékpárban és íjászatban sem.

A lakosság is támogathatja a fogyatékos sportolók mozgalmát azzal, hogy emelt díjas (400 Ft plusz áfa) sms-t küld a 06 90 676 917-es számra. A szeptember 28-ig tartó kampány bevételét az MPB a seregszemléről készülő tudósítások finanszírozására, illetve a paralimpiai reménységek további felkészítésére fordítja. Az adakozók részt vehetnek az athéni küldöttség ünnepélyes búcsúztatásán is.

Görögországban 143 ország 4000 versenyzője indul, míg Sydneyben csak 127 nemzet képviseltette magát, ugyanekkora létszámban.

A XII. paralimpiára utazó magyar csapat eddigi biztos résztvevői:
úszás: Kovács Ervin, Vereczkei Zsolt, Becsey János, Engelhardt Katalin, Pásztory Dóra, Ráczkó Gitta, Zámbó Diána, Poprócsi Tímea
csörgőlabda: Orsós Zsolt, Orsós Sándor, Hajba Szabolcs, Bélafi Szilárd, Szabó András, Széll Sándor
erőemelés: Sas Sándor, Szávai Csaba
cselgáncs: Nagy Sándorné, Vincze Gábor, Bíró Norbert
díjlovaglás: Andics Bernadett,
vívás: Krajnyák Zsuzsanna, Horváthné Pálfi Judit, Jurák Andrea, Dani Gyöngyi, Szekeres Pál, Döme István
asztalitenisz: Kaiser János, Berecki Dezső, Berecki Zsolt, Csonka András, Zborai Gyula, Pálos Péter
bócsa: Béres Dezső, Gyurkota József
tenisz: Farkas László, Prohászka Csaba
atlétika: Horváth Ferenc, Dóra Krisztina

44 magyar sportolót neveztek a paralimpiára/athen2004/20040519otkarikas.html?pIdx=1