Vágólapra másolva!
Amerikai lapértesülések szerint fennakadt egy doppingvizsgálaton Torri Edwards, a párizsi atlétikai világbajnokság 100 m-es síkfutóbajnoka. Ezt Gyulai István, a nemzetközi szövetség (IAAF) főtitkára is megerősítette.
Vágólapra másolva!

A Chicago Tribune - egy magát megnevezni nem kívánó forrásra hivatkozva - állítja, hogy a sacramentói olimpiai válogatón második helyen végzett sprinter egy idei európai viadalon adott mintájában a niketamid nevű stimulánst mutatták ki. A dpa német hírügynökség ugyanakkor úgy tudja, Edwardsot április 24-én Martinique-en ellenőrizték, és az A, valamint a B próba is pozitív eredményt hozott.

A Tribune mellett a New York Times és a The Washington Post is hasonló cikket közölt a 100 m vb-aranyát éppen honfitársa, Kelli White doppingügye miatt megkaparintó Edwardsról.

Ez az ügy mindenesetre nagyon rosszul jön a sportág amerikai vezetőinek, hiszen a tavaly kirobbant s közel egy éve tartó THG-botrányban Kelli White mellett több más sztárjuk is érintett, így többek között a férfi 100 m világcsúcstartója, Tim Montgomery, az 1500 m fedettpályás rekordere, Regina Jacobs, és a 400 m olimpiai ezüstérmese, Alvin Harrison is.