Első helyen jutottak Világliga-döntőbe pólósaink

Vágólapra másolva!
Befejeződtek a férfi vízilabdázók Világligájának csoportküzdelmei. A magyar válogatott vasárnap este a kaliforniai Capo Valley-ben 10-8-ra legyőzte Ausztráliát, ezzel megnyerte a B csoportot, és így kiemelt lesz a pénteken, Long Beachben kezdődő hatos szuperdöntőben.
Vágólapra másolva!

eredmény
Magyarország - Ausztrália 10-8 (2-2, 2-3, 3-2, 3-1)
Mission Viejo, Capistrano Valley High School, 1172 néző
vezette: Chaney (USA), Legare (kanadai)
gól: Biros 4, Benedek 3, Kiss G. 2, Fodor 1, illetve Thomas 2, Semmens, Figlioli, Miller, Neesham, Osadchuk és Jenkins 1-1.

A mieinknek jóval nehezebb dolga volt, mint 24 órával korábban, amikor 14-6-ra lelépték az ausztrálokat. Most félidőben még az ellenfél vezetett 5-4-re.

A meccs után a válogatott azonnal kisbuszba ült, és elutazott Las Vegasba egy kis kikapcsolódásra, hétfőn sétarepülőzés keretében megnézik a Grand Canyont.

A hét végi Világliga-szuperdöntőbe az A csoportból Olaszország, Görögország és Spanyolország, a B-ből Magyarország, Szerbia és Montenegró, valamint az Egyesült Államok került be. A mieink pénteken - kiemelt lévén - szabadnaposak, akárcsak a szerbek. A szombati negyeddöntőben a szerbek a spanyolokkal, a görögök pedig az amerikaiakkal találkoznak.

Kemény Dénes szövetségi kapitány: "Rengeteg mérkőzést játszottunk az elmúlt hetekben, kissé fáradt volt a csapat, ezért hullámzott a játékunk. Szerencsére remekül rögtönöznek a fiúk, gyakran magam sem tudom, mit csinálnak a következő pillanatban. Hétfőn mindenesetre nem megyünk a medencébe."

A magyarok emberelőny-kihasználása meglehetősen gyenge volt (2/11), az ausztráloké 6/13, mi viszont mindkét büntetőnket értékesítettük.

A másik mérkőzésen az Egyesült Államok óriási meglepetésre - négyméteres lövésekkel - 11-10-re legyőzte Szerbia és Montenegrót.

Egyesült Államok - Szerbia-Montenegró 11-10 (1-3, 2-2, 2-2, 3-1), büntetőkkel 3-2
gól:
Azevedo 4, Beaubien 2, Powers 2, Wigo 2, Bailey 1, illetve Sapic 3, Ikodinovic 3, Zlokovic 1, Savic 1, Gojkovic 1, Vujasinovic 1.

Ch. Gáll András