Áramszünet okozott káoszt Athénban

Vágólapra másolva!
Egy hónappal az olimpia előtt egy óriási áramszünet következtében kaotikus állapotok alakultak ki Athénban és Görögország déli részén. Több ezer ember rekedt a metróhálózatban, és a tűzoltóknak százakat kellett kimenekíteniük a működésképtelenné vált liftekből.
Vágólapra másolva!

A fővárosban az elsötétült jelzőlámpák miatt összeomlott a felszíni közlekedés is. Rádióértesülések szerint az áramszolgáltató társaság azzal magyarázta a hibát, hogy a lakosság túl sok légkondicionáló berendezést működtet.

Jó hír viszont, hogy július végére elkészül minden tömegközlekedéssel kapcsolatos fejlesztés, és befejeződik a munka. Mindezt Mihalisz Liapisz görög szállítási és közlekedési miniszter az augusztus 13-án kezdődő olimpia helyszínén, Athénban jelentette be. "A hónap utolsó napjaiban összeáll a rendszer, amely egy komplett, modern hálózat lesz" - tette hozzá a tárca vezetője.

Az ötkarikás játékok kapcsán óriási munkálatok zajlottak, illetve zajlanak a fővárosban, erre szükség is volt, hiszen néhány évvel ezelőtt mindössze buszok és öreg villamosok szállították az utasokat.