Sikerült a pólósreváns az amerikaiak ellen

Vágólapra másolva!
A második mérkőzését három góllal megnyerte az Egyesült Államok ellen a világbajnok magyar férfivízilabda-válogatott a Világliga 5. fordulójában, így Kemény Dénes csapata visszavágott a házigazdának a magyar idő szerint kedd hajnalban elszenvedett 11-9-es vereségért.
Vágólapra másolva!

B csoport, 5. forduló, 2. mérkőzés:
Egyesült Államok - Magyarország 8-11 (3-1, 2-4, 2-2, 1-4)
a magyar góldobók:
Kiss G. 3, Steinmetz Á. 2, Benedek, Biros, Kásás, Molnár, Szivós 1-1.

A mintegy 2400 néző előtt a La Jolla-i vízi sportkomplexumban lezajlott összecsapáson 2-0-ra, majd 3-1-re is vezettek már a házigazdák, amikor a remekül kezdő Kiss Gergely révén sikerült az egyenlítés, majd Vári távoli átlövése nyomán már 5-4-es magyar vezetést mutatott az eredményjelző. Biros találatát (7-5) követően viszont még vissza tudtak kapaszkodni az amerikaiak, 7-7, majd 8-8 is volt az állás, a befejező kilenc perc nagyobbik része azonban már egyértelműen a Kemény-gárda fölénye jegyében pergett le, és szemben a két nappal korábbi mérkőzéssel, ezúttal a magyar válogatott bizonyult összeszedettebbnek a hajrában.

Az akarat diadala volt ez a győzelem. Ezúttal szerencsésebbek is voltunk, de jobban is összpontosítottunk a mérkőzés végén - idézte Kemény Dénes szövetségi kapitányt az Egyesült Államok vízilabda-szövetségének honlapja.

Az amerikaiak szerb szakvezetője, Ratko Rudic a vereség ellenére a pozitívumokra helyezte a hangsúlyt, kijelentve, hogy az USA válogatottja megmutatta, képes "ugyanazon a színvonalon játszani, mint a világ legjobb csapata".

Sikerükkel Benedekék megőrizték első helyüket a B csoportban, jóllehet tartják velük a lépést a szintén 24 pontos, de a magyaroktól a korábbi négy egymás elleni Vl-csatából hármat elveszítő szerb-montenegróiak, akik másodjára is elpáholták az ausztrálokat.

további eredmény:
Szerbia-Montenegró - Ausztrália 14-6 (3-3, 1-1, 5-2, 5-0)

a B csoport állása 10 mérkőzés után: 1. Magyarország 24 pont, 2. Szerbia-Montenegró 24, 3. Egyesült Államok 18, 4. Ausztrália 14.

A befejező, 6. forduló első mérkőzéseit - Ausztrália-Magyarország és Egyesült Államok - Szerbia-Montenegró párosításban - magyar idő szerint vasárnap, a párharcok második meccseit pedig hétfő hajnalban játsszák. Az első napi ütközeteket Los Angelesben rendezik, a "visszavágókat" pedig Mission Viejóban.