Társoldalunk:

Federer olimpiai aranyra vágyik

Roger Federer számára a legfényesebb olimpiai érem megszerzése a következő cél, miután tavalyi győztesként idén sikerült megvédenie bajnoki címét a wimbledoni tenisztornán.

A svájci az amerikai Andy Roddick elleni négyszettes, vasárnapi győzelmével megszilárdította vezető pozícióját a világranglistán. Elmondása szerint a legutóbbinál jobb szereplésben bízik az athéni ötkarikás játékokon, Sydneyben ugyanis az elődöntőben kikapott a német Tommy Haastól, majd a bronzcsatában is alulmaradt a francia Arnaud di Pasqualéval szemben. 

"Négy évvel ezelőtt nem sikerült nyernem. Emlékszem, napokig keseregtem emiatt" - nyilatkozta Federer. "De legalább megismerhettem a barátnőmet, így most abban reménykedem, hogy egy arannyal tudjuk megünnepelni negyedik évfordulónkat."

Federer az elkövetkezendő napokban egy hazai salakpályás tornán vesz részt, azután pedig már az olimpiára készül. "Úgy érzem, mostanában a tudásom legjavát nyújtom. Soha nem éreztem még ennyire kiegyensúlyozottnak a játékom ilyen hosszú időn keresztül. Ha a formám továbbra is ezen a szinten tudom tartani, azt hiszem, sok szép élményben lesz még részem a jövőben" - mondta.

KAPCSOLÓDÓ CIKK