Eb-ezüstérmes a női párbajtőr-válogatott

Vágólapra másolva!
Ezüstérmet szerzett a magyar női párbajtőr-válogatott a koppenhágai vívó Európa-bajnokságon. A Szász Emese, Tóth Hajnalka, Kiskapusi Dóra, Fodor Renáta összeállítású együttes a döntőben 44-38-ra kapott ki a jóval esélyesebb orosz csapattól. A férfi tőrválogatott a tizedik helyen végzett.
Vágólapra másolva!

Női párbajtőrözőink a portugál, a francia és a román alakulat legyőzésével jutottak el a fináléig, amelyben az oroszok sikerével végül is a papírforma érvényesült. A magyarok ezzel együtt a döntőben is jól vívtak, végig szoros volt a küzdelem. A befejező asszóban Szász és Logunova lépett pástra. Előbbi először egy találatnyira felzárkózott, majd ő kapott tust, ezután pedig - az idő szorításában - kénytelen volt erőltetni a támadásokat. Az így előnyösebb pozícióba kerülő és türelmesebben vívó orosz az utolsó másodpercekben kihasználta az adódó lehetőségeket.

"Remekül helytállt a fiatal csapat, már csak azért is, mert az oroszok mellett az ukránok, az olaszok és a lengyelek is a legerősebb válogatottjukkal szerepeltek. Mind a négyen jól vívtak, de külön kiemelném Szász Emese teljesítményét" - értékelt röviden Szabó Bence szövetségi kapitány.

Eredmények, a 16 között:
Magyarország - Portugália 45-38

a negyeddöntőben:
Oroszország - Ausztria 42-32
Lengyelország - Észtország 45-34
Románia - Ukrajna 45-34
Magyarország - Franciaország 45-37

az elődöntőben:
Oroszország - Lengyelország 45-26
Magyarország - Románia 45-39

a 3. helyért:
Lengyelország - Románia 45-30

a döntőben:
Oroszország - Magyarország 44-38

a végeredmény:
1. Oroszország (Tatjana Logunova, Okszana Jermakova, Anna Zsivkova, Karina Aznavurjan)
2. Magyarország (Szász Emese, Tóth Hajnalka, Kiskapusi Dóra, Fodor Renáta)
3. Lengyelország