Kemény Dénes szűkítette Világliga-keretét

Vágólapra másolva!
Csütörtökön kel útra a magyar férfivízilabda-válogatott az Egyesült Államokba, ahol a Világliga-sorozat folytatásaként előbb az amerikaiakkal, majd az ausztrálokkal mérkőzik meg egyformán két-két alkalommal, ahogyan tette azt Kemény Dénes olimpiai és világbajnok, VL-címvédő legénysége a közelmúltban a Margitszigeten.
Vágólapra másolva!

A tengerentúli "visszavágókra" a szűkített olimpiai keret 16 játékosát viszi magával a szövetségi kapitány, akinek a döntése értelmében a kapus Jászberényi Gábor és két mezőnyjátékos, Vindisch Ferenc és Varga II Zsolt marad itthon. Ugyanakkor a csapattal tart a 17 éves Varga Dénes, akit Kemény kapitány hangsúlyozottan tapasztalatszerzés céljából válogatott be a Világliga egyesült államokbeli próbáin vízbe szálló együttes tagjai közé.

Mindenesetre a kinti VL-meccsek, és az azokat szintén Long Beach-ben követő - a két négyes csoportból a legjobb hat nemzeti válogatott, a magyar és a házigazda mellett a szerb-montenegrói, illetve az olasz, a spanyol és a görög csapat részvételével zajló - úgynevezett Szuperdöntő tapasztalatai alapján válik véglegessé az athéni olimpiára jelölendő magyar pólósok névsora. A listára itthonról felkerülni gyakorlatilag immár nem lehet, vagyis az USA-ba repülők közül kerül ki a 13 ötkarikás szereplő - leszámítva azt a nagyon nem kívánt esetet, ha valaki betegség, sérülés miatt kidől a sorból, amikor is pótlásra kényszerülne a kapitány.

"Reálisan azonban ilyesféle cserével nem számolok" - jelentette ki Kemény Dénes, aki elmondta, hogy az olimpiai felkészülést szolgáló Világliga-szereplést a meccsek idejére komolyan fogják venni, de odakint is olyan erősen megdolgoztatja majd a társaságot, mintha a Margitszigeten lennének. Szavai szerint egy fáradt, próbálgatás alatt lévő csapat vesz részt az amerikai fellépésen, ahol is "a srácok, amíg a vízben vannak, s tart a meccs, a győzelemért fognak játszani", de a hangsúly a minél sikeresebb ötkarikás felkészülésen, a csapatépítést szolgáló munkás gyakorláson van.

Az Egyesült Államokba utazók névsora:
Gergely István, Szécsi Zoltán - kapusok; Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Kásás Tamás, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Szívós Márton, Varga Dénes, Varga Tamás, Vári Attila - mezőnyjátékosok.