Vágólapra másolva!
A férfi 100 m-es síkfutás világcsúcstartója, Tim Montgomery ügyvédei arról tájékoztatták az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségét (USADA), hogy doppingolással vádolt védencük az amerikai eljárást követően mindenképpen a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul.
Vágólapra másolva!

A klasszis sprintert - három társával együtt - a múlt héten értesítette a USADA, hogy örökös eltiltását kezdeményezte, miután a tavaly felfedezett új szerrel, a THG-val kapcsolatos szövetségi nyomozás során egyértelműen bebizonyosodott érintettsége. A 9,78 másodperces rekordot két éve felállító Montgomery ügyvédei szerint az ügynökségnek semmilyen konkrét bizonyítéka sincs ügyfelükkel szemben, ezért már előre megkérdőjelezik az eljárás jogosságát.

"Azért hoztuk meg ezt a döntést, mert a USADA magatartása égbekiáltóan tisztességtelen" - mondta Howard Jacobs ügyvéd. Montgomery mellett a 200 m 2003-as fedettpályás világbajnoka, Michelle Collins, a 400 méteren olimpiai ezüstérmes Alvin Harrison és a váltóban ötkarikás aranyérmes Christy Gaines kapta meg a USADA levelét.

A múlt hét elején a Los Angeles Times arról számolt be: a USADA azzal vádolja Montgomeryt, hogy különféle tiltott teljesítménynövelő szerekből álló "koktélt" használt. A vágtázó párja, Marion Jones szintén belekeveredett a THG-ügybe, ám őt a USADA nem vádolja doppingolással.