Kiütéses póló-reváns Ausztrália ellen

Vágólapra másolva!
A magyar férfivízilabda-válogatott szép és eredményes pólóval alaposan visszavágott az ausztráloknak a szerdai négygólos vereségért a Világliga budapesti csoportmérkőzéseinek zárását jelentő pénteki összecsapáson: Kemény Dénes legénysége 13-2-re nyert a margitszigeti Hajós-uszodában, s a kvartett első helyezettjeként várhatja a jövő hét eleji két fellépést a szerb fővárosban.
Vágólapra másolva!

B csoport, 3. forduló, 2. mérkőzés:
Magyarország - Ausztrália 13-2 (4-2, 5-0, 1-0, 3-0)
gól:
Biros 4, Molnár 3, Kiss G. 2, Kásás, Steinmetz Á., Steinmetz B., Madaras 1-1, illetve Figlioli, Osadchuk 1-1

Biros emberelőnyből lőtt góljával már az első menet elején megadta az alaphangot, ám a közvetlen folytatás a két nappal korábbi magyar szempontból gyászos nyitányt idézte: két villámgyors vendéggól következett (1-2). Még szerencse, hogy centerben Steinmetz Ádámnak a rosszabbik keze, a bal is jól működött, az agyrázkódását kiheverő Molnár pedig már klasszikus centermegoldással ragasztotta a kapuba egymás után kétszer is a labdát (4-2).

A második kilenc percben a kitűnő védő, Steinmetz Barnabás átlövőként jeleskedett, Biros pattintása is pompás volt, az ejtése pedig több mint látványos (7-2), kezdett egyre biztatóbban alakulni az állás. Az előző napi edzésen bordasérülést szenvedő csapatkapitány, Benedek Tibor 8-as sapkájában játszó Madaras és a szintén balkezes Kiss G. találatánál pedig már egyenesen kínossá vált a helyzet a hétgólos hátrányba került ausztrálok szempontjából, noha az igazi feketeleves még hátra volt...

A harmadik játékrész a kölcsönös rontások jegyében pergett le, mintha mindkét együttes abban a tudatban tért volna vissza a Hajós uszoda 50-es medencéjébe, hogy már úgyis minden eldőlt, kár a további erőfeszítésekért. Azért bő két perccel a negyed zárása előtt Kásás hanyag eleganciával a jobb felső sarokba küldött löketével csak véget vetett a hovatovább általánosan eluralkodó gólképtelenségnek (10-2).

A befejező kilenc percet is már inkább a küzdelem, sem mint a hatékony akciók jellemezték, jóllehet a negyedszer is eredményes Biros alakítása a parádés mozzanatok tárát gyarapította (11-2). A lassacskán elképesztő magyar fölényt a szakadó esőben is kitartó nézősereg vastapssal honorálta, s különösen a negyed utolsó előtti percében vált zajossá a publikum, amikor Kiss G. bombájával tízgólosra duzzadt a különbség. Molnár nagyszerű ejtése pedig egyenesen a kegyelemdöféssel ért fel (13-2).

A magyar válogatott szerdai mélypontja után ezúttal szemre is mutatós, legfőképpen pedig hatékony támadójátékkal rukkolt elő, s azért is megérdemel minden dicséretet az olimpiai felkészülés többszörösen is kemény időszakát élő Kemény-csapat, mivel immár a védekezés is elsőrangú volt az amúgy változatlanul gyors és erőszakos vendégekkel szemben. Az ausztrálok után mindenesetre még fogósabb lecke következik a Világliga jövő heti folytatásában, jelesül hétfőn és kedden, amikor Belgrádban az Európa-bajnok szerb-montenegrói válogatott vár a magyarokra.