Vágólapra másolva!
Lapértesülés szerint az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége (USADA) azzal gyanúsítja a 100 m-en világcsúcstartó Tim Montgomeryt, hogy különféle tiltott teljesítménynövelő szerekből álló "koktélt" vett magához.
Vágólapra másolva!

A Los Angeles Times úgy tudja: az USADA bizonyítékokkal rendelkezik arra, hogy a sprintersztár vére öt illegális szteroid mellett növekedési hormont, vérdoppingot (EPO) és inzulint is tartalmazott.

Montgomery állítólag már 2000 óta - tehát jóval 2002. szeptember 14-i rekorddöntése előtt - rendszeresen élt tiltólistás készítményekkel. Az atléta párja, a háromszoros olimpiai bajnok Marion Jones szintén hónapok óta küzd az USADA-val annak ellenére, hogy nem vádolják hivatalosan doppingolással, s igazát hazugságvizsgáló géppel is igyekezett bizonyítani.

Jones és Montgomery tavaly, a THG nevű szer felbukkanása után került a támadások kereszttüzébe, miután kiderült, hogy kapcsolatban álltak a tiltott készítményt kifejlesztő laborral (BALCO). A vádak áprilisban erősödtek fel ismét, újságok biztos forrásokra hivatkozva állították, hogy a BALCO anabolikus szteroidokkal látta el őket.