Vinczeffy az első magyar hegyikerékpáros olimpikon

Vágólapra másolva!
Kisebbfajta sporttörténelmet írt Vinczeffy Zsolt azzal, hogy személyében először indulhat magyar hegyikerékpáros az olimpián - hangzott el a versenyzőt bemutató hétfői sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

A fiatal sportág - amely 1996 óta szerepel a nyári játékokműsorán - több szakága közül csak a cross countryban lehet szerepelni Athénban, és a világ legjobb ötven kerekese állhat rajthoz. Magyarország a 2003-as világranglistás helyezése alapján egy kvótát szerzett, a magyar szövetség négyfordulós selejtezőt írt ki, és ebben a sorozatban a 30 éves Vinczeffy Zsolt végzett az élen.

A Merida Maraton Team-Durex versenyzője kétszeres országos bajnok (2001, 2003) és kétszeres összetett Magyar Kupa-győztes (2002, 2003). Elmondása alapján - mivel egyre jobb fizikai és mentális formában érzi magát köszönhetően Pócsföldi Ottó edzőnek és a szponzoroknak - nem tartja kizártnak, hogy az augusztus 28-i athéni viadalon a legjobb 20 között végezzen.

Lőrincz Olivér szövetségi kapitány abban reménykedik, hogy a Zerge becenévre hallgató Vinczeffy nem marad le a több mint 2 órás versenyen, csak legfeljebb 15 perccel, vagyis azonos körön belül marad az olimpiai bajnokkal.