Világliga: ezúttal öt góllal nyertek Benedekék

Vágólapra másolva!
A magyarférfi vízilabda-válogatott a csütörtöki első meccsnek a vizes közeg dacára felettébb izzadságos megnyerését követően szombaton már biztosan, öt góllal győzött az Egyesült Államok legjobbjai ellen a Világliga B csoportjában, a Margitszigeten.
Vágólapra másolva!

B csoport, 2. forduló:
Magyarország - Egyesült Államok 12-7 (3-2, 2-3, 3-0, 4-2)
gól: Kiss G. 3, Benedek 2, Steinmetz Á., Varga T., Fodor, Kásás, Biros, Vári, Szívós 1-1, illetve Ormsby 2, Azevedo, Bailey, Wigo, Powers, Wright 1-1.

Steinmetz Ádám emberelőnyből szerzett góljával a várt módon indult a Hajós uszoda nyitott 50-esében a mérkőzés, ám az első negyed közepére, mondhatni egy-kettőre 1-2-re fordítottak az amerikaiak. Hogy mégse a bosszankodásé legyen az első szünet, arról a "csavaros" Varga Tamás után a szenzációs elhajlásos gólt lövő balkezes csapatkapitány, Benedek Tibor gondoskodott (3-2). Az alapvetően döcögős póló a második 9 percre is megmaradt, szerencsére a tengerentúliak sem jeleskedtek a helyzetkihasználásban, a kölcsönös rontások sajátos ritmusának megfelelően pedig sokáig maradhatott az egygólos magyar vezetés, mígnem Powers "erőgólja" a félidőre egyenlő állást eredményezett (5-5).

A harmadik játékrész hektikus nyitánya után Benedek igazolta sokadszorra is, miért ő a válogatott kapitánya: pazar mozdulattal juttatta a kapuba a labdát, s ezáltal ismét vezetéshez a magyar gárdát. Biros 4 méteresből "pattintotta ki" a bal felső sarkot, majd a megúszó Kiss G. büntette tovább az ekkortájt már elfogadhatatlanul durván vízilabdázó amerikaiakat (8-5). A záró negyedben már valódi büntető is osztályrészül jutott a pontos végrehajtónak bizonyuló Kiss Gergelynek (9-5), s bár kétszer még a tengerentúliak pólós alakulata is betalált, Vári távoli, Kiss Gergely még távolabbi bombája, a kettő között pedig Szívós közeli pattintása végül is fölényessé tette a magyar sikert (12-7).

A közvetlen olimpiai felkészülésnek, az összeszoktatásnak, a hatékony csapattá rendezésnek még igencsak az elején járó, a fizikai megterhelés fáradalmaitól korántsem fitt Kemény Dénes-legénység játékába sok hiba csúszott, ám a tudáskülönbség így is érvényesült az Egyesült Államok hosszú ideje, majdhogynem klubcsapatként együtt játszó válogatottjával szemben.

A Világliga budapesti menetrendje szerint a magyar válogatott a jövő héten ismét a Margitszigeten száll vízbe: szerdán és pénteken (mindkettő 18 ó) is Ausztrália együttese az ellenfél.