Olimpiai bajnokot vert a Beé, Benkő kajakkettős

Vágólapra másolva!
Még mindenki Janics Natasa, illetve a Janics, Kovács női kajakpáros fantasztikus szegedi szereplésének hatása alatt van, ám a többszereplős dráma egyik mellékszálán hasonlóan szenzációs és nem kevésbé pikáns események történtek a hét végi Maty-éri válogatón: Beé István és Benkő Zoltán - egy veterán és egy tejfelesszájú kajakos - összeült, és hipp-hopp megnyerte az 500 és 1000 méteres párost is. Ezzel nem kisebb sztárokat szoríthatnak ki a csapatból a rövidebbik távon, mint a sydneyi olimpiai bajnok Kammerer Zoltánt és Storcz Botondot.
Vágólapra másolva!

Mindenesetre a keddi, szakmai bizottsági ülésen dönt az esetleges szétlövésről az Angyal Zoltán vezette testület - de 99 százalékig biztos, hogy 500-on a Kammerer, Storcz páros, 1000-en a Bauer, Siebel kettős lesz Beé és Benkő ellenfele a pénteki "tie-breaken".

Ha létezik furcsa pár, akkor Beé és Benkő az: előbbi 32 éves, már három világ- és négy Európa-bajnoki címmel rendelkezik, utóbbi vasárnap ünnepelte 21. születésnapját.

Forrás: [origo]

"Hat hete, az első, szolnoki válogatón nagyon nem ment velünk a hajó. Akkor Kökény Rolanddal lapátoltunk együtt, de nem illett össze a mozgásunk. A poznani Eb után határoztuk el Benkő Zolival - akivel az 500-as négyesben ültünk, Kökény és Kucsera társaságában -, hogy meg kellene próbálnunk együtt. És a harmadik edzésen már szinte repült alattunk a kajak" - emlékezik Beé István, a vadonatúj kettős "korelnöke".

- Kinek az ötlete volt a versenyegyesülés?
- Honvédos edzőmé, Sári Nándoré és Zoli győri szakosztályvezetőjéé, Kadler Gusztávé.

- Azért arra nyilván nem számítottak, hogy az olimpiai bajnok Kammerer, Storcz duót is megverhetik...
- Miért ne számítottunk volna? A múlt héten már edzésen is nemegyszer gyorsabbnak bizonyultunk náluk.

- Nem zavarja önöket a nagy - tizenegy éves - korkülönbség?
- Egyáltalán nem zavar, kimondottan jól kiegészítjük egymást, egy ifjú titán és egy öreg róka.

Benkő Zoltán úgy véli, ha pénteken ismét legyőzik Bauert és Siebelt, valamint Storczot és Kammerert, akkor az olimpián a legfényesebb érem megszerzése sem lehetetlen.

"Olyan remek időket mentünk Pityuval, hogy Angyal Zoltán kapitány szerint ezzel Athénban is lehet keresnivalónk."

- Egyébként mióta kajakozik?
- Kilenc éve. Pityu akkor már világbajnok volt...

- Melyik számban jobbak az esélyeik?
- 1000 méteren öt másodperces hatalmas előnnyel nyertük a szegedi válogatót, ott biztos vagyok az olimpiai indulásunkban, 500-on viszont centik döntöttek a javunkra Storczékkal szemben. Ám ha kivívjuk az indulás jogát, akkor inkább a fél kilométeres távon reménykedhetünk éremben. Aki ugyanis kiszorítja a csapatból a regnáló olimpiai bajnokot, az világszinten is jó lehet...

Ch. Gáll András