Javaslatot tettek az olimpia elhalasztására

Vágólapra másolva!
A szervezők és a NOB bizakodó nyilatkozatai után megdöbbentő javaslattal állt elő Georgesz Szufliasz görög környezetvédelmi miniszter: a politikus az athéni olimpia elhalasztását kéri.
Vágólapra másolva!

"Levélben fordultam Kosztasz Karamanlisz kormányfőhöz, amelyben kifejtettem aggályaimat a sportlétesítményeket érintő és infrastrukturális építkezések késése miatt. Ezenkívül lassan fogynak a jegyek, ráadásul a meggyorsított munkálatok csillagászati összegeket emésztenek fel" - mondta a Pontiki című hetilapnak a tárcavezető.

Szufliasz már az elmúlt héten is nagy megrökönyödést váltott ki, amikor közölte, hogy ő már 1997-ben ellenezte a játékok megrendezését. Jelenlegi állásfoglalásában a miniszter hangsúlyozta, hogy mintegy két hónappal az augusztus 13-i nyitóünnepség előtt a belépők 65 százaléka még a pénztárakban van, továbbá az építkezések befejeztével jelentősen nőhet a munkanélküliség az országban. Az olimpiai projekt felfüggesztéséről hamarosan négyszemközt tárgyal majd a miniszterelnökkel.

A szervezőbizottság (ATHOC) szóvivője válaszul kijelentette: a seregszemle biztosan nem lesz veszteséges, és az efféle nyilatkozatok ártalmasak a nyári játékokra, továbbá rossz légkört teremtenek néhány héttel a kezdés előtt.

A görög kormány csütörtökön határozottan cáfolta, hogy a játékok elhalasztásának gondolata bármilyen formában felmerült volna. "Ez egy vicc" - mondta a hírekre reagálva Teodorosz Russzopulosz tájékoztatásügyi miniszter, aki hozzátette: nem tud arról, hogy a környezetvédelmi tárcát irányító kollégája levélben fordult volna a kormányfőhöz.