Vágólapra másolva!
A Magyar Tenisz Szövetség elnöksége - a szakmai bizottság javaslata alapján - Köves Gábort nevezte ki az olimpiára utazó teniszválogatott vezetőedzőjének. Az új Fed Kupa-kapitány személyéről a szeptemberi tisztújító közgyűlésen megválasztandó elnökség dönt majd.
Vágólapra másolva!

Jelenleg négy játékos - Mandula Petra, Kapros Anikó, Czink Melinda és Nagy Kyra - athéni indulása tűnik biztosnak. Amennyiben több női teniszező is kvalifikálja magát, úgy Temesvári Andrea utazhat még edzőként. Ha a Bardóczky Kornél, Kisgyörgy Gergely férfi páros részt vehet az ötkarikás játékokon, akkor Kiss Sándor a második utazó edző.

Az elnökség sajnálattal vette tudomásul, hogy a Fed Kupa-válogatott nem érte el a kitűzött célt, a Világcsoportba kerülést, de az ismert körülmények (Mandula Petra sérülése és Kapros Anikó érettségije) miatt tartalékos csapat szerepléséről elfogadta a kapitány, Temesvári Andrea beszámolóját. Egyben megköszönte Temesvári eddigi munkáját, mert megbízása gyakorlatilag lejárt. Az új Fed Kupa-kapitány személyéről a szeptemberi tisztújító közgyűlésen megválasztandó elnökség dönt majd.

Az elnökség szoros szavazáson úgy döntött, hogy a július 16. és 18. közötti Magyarország-Norvégia Davis Kupa-mérkőzés helyszíne a budapesti Római Teniszakadémia lesz. De miután Márky Jenő nem fogadta el a szövetség rendezésre vonatkozó feltételeit, a szavazáson második szegedi Gellért Szabadidőközpont kapta meg a jogot.

Az elnökség az április 24-i rendkívüli közgyűlés határozatának megfelelően megalakította az alapszabálymódosító és a szövetség középtávú szakmai stratégiáját kidolgozó bizottságokat, valamint megszavazta a tisztújító közgyűlésre a jelölőbizottságot.