17 éves újonc az olimpiai pólós keretben

Vágólapra másolva!
Kemény Dénes, a magyar férfivízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kijelölte az athéni olimpiára készülő keretét. A 19 játékos között a bajnok Honvédból és az ezüstérmes Vasasból egyformán hét-hét pólós található, valamint egy újonc, a 17 éves újpesti Varga Dénes.
Vágólapra másolva!

Az olimpiai címvédő válogatott szerdán kezdi az ötkarikás felkészülést a Margitszigeten, az Euroliga négyes döntőjében érdekelt Domino-BHSE játékosai június 2-án csatlakoznak a többiekhez. Május 23-28-án az ottani magyar szállodatulajdonos meghívásának eleget téve az ausztriai Heiligenblutban magaslaton edz a csapat, majd június 11-től kezdődik a Világliga-sorozat, hat budapesti és két belgrádi találkozóval. A 13 athéni utazó nevét július 21-én hozza nyilvánosságra a kapitány.

"Úgy látom, az olimpiai csapat kialakítása szempontjából ez a keret a legideálisabb" - mondta Kemény Dénes. Hozzátette: csak indokolt esetben képzelhető el változtatás, ez lehet szakmai, de inkább egészségügyi szempont. Az újonc újpesti Varga Dénes meghívására elsősorban a jövőt szem előtt tartva került sor.

"Nem felejtettem el, milyen gyümölcsöző volt, hogy 2000-ben Madaras és Varga II végigdolgozta az olimpiai felkészülést, s bár Sydneyben nem szerepeltek, 2003-ban világbajnokok lettek" - nyilatkozott a kapitány.

A keret:
Vári Attila, Molnár Tamás, Kiss Gergely, Biros Péter, Szívós Márton, Fodor Rajmund, Gergely István (Honvéd), Kásás Tamás, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barna, Varga Tamás, Varga II Zsolt, Madaras Norbert, Vindisch Ferenc (Vasas), Varga Dénes (ÚTE), Jászberényi Gábor (Eger), Szécsi Zoltán (BVSC), Benedek Tibor (Pro Recco), Kiss Csaba (Sabadell)