Autót kaptak az Athén Klub tagjai

Vágólapra másolva!
Az olimpikonjaink támogatására két éve szerveződött Athén Klub ötven tagja csütörtöktől Opel Astra Viva autókkal közlekedhet, a "kiválasztottak" személyes használatra december 15-ig kapták meg a gépjárműveket.
Vágólapra másolva!

A 2004-es olimpiai játékokra készülő pont-, illetve éremesélyes sportolóink felkészülését javítani hivatott Athén Klub Alapítvány 2002. július 9-én keltezett alapító okiratát kuratóriumi tagként Darnyi Tamás, Fábián László, Gyulay Zsolt, Szalay Balázs és Szabó Bence jegyezte. A 2002. október 15-ei nyitó összejövetelen az első öt kiválasztott klubtag a kajakozó Kovács Katalin, az evezős Haller Ákos és Pető Tibor, az úszó Risztov Éva, valamint a birkózó Deák Bárdos Mihály lett, majd bizonyos időszakonként öt taggal bővült a klub, amely jelenleg ötvenfős. Igaz, akad olyan tag, aki már biztosan nem indul az olimpián, ilyen a tornász Csollány Szilveszter, s vannak olyanok is, akiknek a részvétele még nem biztos, például az öttusázó Simóka Bea, a kajakozó Paksy Tímea és Benedek Dalma is ebbe a körbe tartozik.

Forrás: [origo]

Az "ütős" különítmény: Balzsay és Káté

Az Athén Klub életében a május 13-a jeles dátum lett, mert a K&H Lízingcsoport ezen a napon december 15-ig személyes használatra ötven darab Opel Astra Viva ajánlott fel az "elit társaságnak". A cég állja az autók szabályos és biztonságos forgalomba helyezésének és forgalomban tartásának költségeit, így a versenyzőknek csak az üzemeltetéssel kell törődniük, illetve az esetleges károkból fakadó következményeket kell vállalniuk. A cég mottója a bejelentéshez kapcsolódva: "Mostantól együtt nyomjuk a gázt!"

Forrás: [origo]

A jelképes átadásra csütörtökön sajtótájékoztatón került sor, amely után Tóth Hajnalkát, az Athénban aranyesélyes nőipárbajtőr-csapatunk tagját kérdeztük:

- Van jogosítványa?
- Persze, már tíz éve, éppen most jár le, és intéznem is kell a megújítását. Autóm is van, de eladom, és ebben az évben feltétlenül a most kapott Opellel járok majd. Nagyon tetszik, különösen az, hogy szépen ellátták matricákkal, jó látható, hogy olimpikoné, így talán majd a rendőrök is megkönyörülnek rajtam, ha kicsit gyorsabban megyek a megengedettnél!

- Gyakran szokott ilyet tenni?
- Bevallom, hogy igen, mert sűrűn járok haza a szüleimhez Békéscsabára, s hogy minél hamarabb odaérjek, időnként rálépek a gázpedálra.

- Az olimpiai felkészülésben hogy halad, merre tart?
- A jövő hét végén indulunk a málagai Világkupán, amelyen mindenképpen olyan eredményt kell elérnünk, hogy a világranglistán megőrizzük a második helyünket az oroszok mögött. Ez nagyon fontos, hogy jó kiemelésük legyen az olimpián. Ha lecsúsznánk a második helyről, akkor még a havannai Világkupára is el kellene mennünk, hogy visszaszerezzük. A felkészüléssel nincs gond, s az olimpiát illetően nagyon bizakodóak vagyunk!

Az Athén Klub tagjai:
Balogh Gábor (öttusázó), Balzsay Károly (ökölvívó), Barta Nóra (műugró), Bárdosi Sándor (birkózó), Bátorfi Csilla (asztaliteniszező), Benedek Dalma (kajakozó), Boczkó Gábor (vívó), Cseh László (úszó), Csollány Szilveszter (tornász), Deák Bárdos Mihály (birkózó), Drávucz Rita (vízilabdázó), Farkas Ágnes (kézilabdázó), Fazekas Róbert (atléta), Fazekas Mária (asztaliteniszező), Gál Róbert (tornász), Görbicz Anita (kézilabdázó), Győrffy Dóra (atléta), Haller Ákos (evezős), Hormay Adrien (vívó), Horváth Gábor (kajakozó), Igaly Diána (sportlövő), Káté Gyula (kajakozó), Kolonics György (kenus), Kozmann György (kenus), Kovács Katalin (kajakozó), Krutzler Eszter (súlyemelő), Likerecz Gyöngyi (súlyemelő), Madaras Norbert (vízilabdázó), Mincza Ildikó (vívó), Nagyházi Júlia (díjlovagló), Paksy Tímea (kajakozó), Pálinger Katalin (kézilabdázó), Perez Carlos (kézilabdázó), Pető Tibor (evezős), Primász Ágnes (vízilabdázó), Risztov Éva (úszó), Ritter Árpád (birkózó), Sidi Péter (sportlövő), Simóka Bea (öttusázó), Sós Ildikó (vízilabdázó), Szabolcsi Szilvia (kerékpáros), Szécsi Zoltán (vízilabdázó), Tóth Hajnalka (vívó), Tóth Krisztina (asztaliteniszező), Varga Gabriella (vívó), Vaszi Tünde (atléta), Vereckei Ákos (kajakozó), Viski Erzsébet (kajakozó) Weöres Márta (vitorlázó), Zsivóczky Attila (atléta).

Fábik Tibor