Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság tájékoztatása szerint Bodrogi László indulhat az athéni nyári játékokon. A kiváló országúti kerékpáros az egyéni időfutamban és a mezőnyversenyben is rajthoz állhat.
Vágólapra másolva!

A hazai ötkarikás szervezetet a sportág nemzetközi szövetsége (UCI) értesítette arról, hogy a tavalyi, hamiltoni világbajnokságon elért eredménye alapján Bodrogit besorolta az ötkarikás egyéni időfutamba, egyúttal pedig lehetőséget biztosít a számára a mezőnyversenyben való részvételre.

A Quick.Step-Davitamon profi kerekese azzal érdemelte ki az athéni szereplés lehetőségét, hogy a kanadai vb-n kedvenc versenyszámában, az egyéni indítású futamban 15. lett.

A világranglista alapján magyar kerékpáros nem vehetett volna részt az olimpiai országúti viadalokon, Magyarország ugyanis a nemzetek rangsorában a kvalifikációs időszak április 30-i lezárásakor csak a 32. volt. Márpedig a kvótarendszer alapján az első 30 ország versenyzői indulhatnak: az első 15 ország öt-öt, az utánuk következő 10 négy-négy, a 26-30. helyezett pedig három-három kerekessel szerepelhet a görög fővárosban.