Miskolcon zárulnak az olimpiai futónapok

Vágólapra másolva!
A K&H olimpiai futónapok utolsó állomása május 15-én, szombaton a "nyitott kapuk" városában, Miskolcon kerül megrendezésre. A programsorozatban az olimpiai futónapok mellett a K&H olimpiai maratonváltó június 6-án, majd az események zárásaként a olimpiai éjszakai futás szeptemberben várja a mozgás szerelmeseit.
Vágólapra másolva!

Az olimpiai ötkarika öt vidéki nagyvárost: Debrecent, Kaposvárt, Győrt, Kecskemétet és Miskolcot kapcsolt össze a K&H olimpiai futónapok versenysorozatban. A bank célja, hogy ily módon is ráirányítsa a közfigyelmet a sportra, az olimpiára és a magyar színekben induló versenyzőkre.

A K&H Bank olimpiai programsorozata eddig négy helyszínt, Debrecent, Kaposvárt, Győrt és Kecskemét városát érintette. Az átlagosan három kilométeres távot hazánk nagyvárosaiban hatalmas érdeklődéssel fogadták a futás hívei, ezt mutatja a starthoz álló versenyzők száma is.

Debrecenben közel 1800-an, Kaposváron a város sporttörténelmében egyedülállóan közel kétezren, Győrben a szeles idő ellenére majdnem ezren, Kecskeméten közel 1500-an teljesítették a távot.

A startpisztoly eldördülését minden alkalommal közös bemelegítés előzte meg, melyet az athéni olimpiára készülő bajnokaink - Debrecenben Novák Ferenc kenus, Deák Bárdos Mihály kötöttfogású birkózó, Kaposvárott és Kecskeméten Simóka Nóra, Simóka Bea és férje, Kállai Ákos öttusázók, Győrben Boczkó Gábor és Imre Géza párbajtőrözők - vezényelték le.

A olimpiai futónapokat megtisztelték jelenlétükkel a városok volt olimpikonjai, híres szülöttjei is. Minden induló egyedileg emblémázott pólóban állhatott starthoz, majd a célba érést kvízjáték, ajándéksorsolás, majd díjátadó követte.