Vágólapra másolva!
A házigazdák kérésére a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) egy hónappal elhalasztotta a május 7-9-re kiírt athéni Világkupa-viadalt, amelyet az augusztusi olimpia sportági versenyeinek otthont adó szkiníászi regattaközpontban rendeztek volna meg. A görögök és az ICF illetékesei csak annyit közöltek, hogy bizonyos problémák merültek fel a pályával, de hogy ezek milyen természetűek, azt nem hozták nyilvánosságra.
Vágólapra másolva!

A döntés értelmében így június 4. és 6. között bonyolítják le a VK-fordulót, az eredeti tervek szerint éppen ekkor került volna sor Szegeden a sorozat egyik állomására, a magyar szövetség azonban a kedvezőtlen időpont és az ebből következően kevés nevezés miatt lemondta a rendezést.

"Számunkra kedvező ez a halasztás, hiszen májusban nem indultunk volna, júniusban viszont elképzelhető, hogy részt veszünk az athéni Világkupa-viadalon. A tervem az,
hogy a június elején, tehát a poznani Európa-bajnokság után már biztos olimpiai csapattagnak tekinthető kajakosokkal és kenusokkal nevezünk a versenyre, a többiekre egy héttel később még vár egy ötkarikás válogató, így ők akkor itthon maradnak" - mondta Angyal Zoltán, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

A szakember hozzátette: a részvételről még egyeztetnie kell az edzőkkel, a végleges döntés ezután születik meg. A poznani kvalifikációs Eb-re május 21. és 23. között kerül sor.