Cseh László jobb tavalyi önmagánál

Vágólapra másolva!
Szombaton hazaérkezett a magyar úszóválogatott krémje a floridai Key-szigetcsoport gyöngyszemén, Isla Moradán tartott három hetes edzőtáborból. A csapat egyik üdvöskéje, a tavalyi barcelonai világbajnokságon a 400 méteres vegyesúszásban Európa-rekorddal ezüstérmet szerzett Cseh László már halászteleki otthonából nyilatkozott az [origo]-nak.
Vágólapra másolva!

"Ha még egy kicsit tovább mentünk volna Dél felé, Havannában kötünk ki" - illusztrálta Isla Morada fekvését a Bp. Spartacus 18 éves világklasszisa. "Trópusi melegben, csodálatos környezetben edzettünk, napi 16-17 kilométer volt az adagom."

- Nem sok az egy kicsit?
- Dehogynem, csakhogy jelenleg a mennyiségi munkát végezzük, a finomhangolás, a csiszolás, a formaidőzítés még hátra van.

- Indul a május 5-16. közötti madridi Európa-bajnokságon?
- Természetesen, persze a szinteket még meg kell úsznom.

- Ez gondot okozhat?
- Remélem, hogy nem. Másodpercekkel jobb vagyok tavaly ilyenkori önmagamnál. Nem félek kijelenteni: nagy időket várok magamtól a nyáron.

- Ebben az esetben, már csak a formális logika alapján is, veszélyben lesz a világcsúcs 400 m vegyesen. Tudniillik az Európa-csúcsot már így is ön tartja 4:10.79 perccel, a világcsúcs pedig az amerikai Mike Phelpsé, 4:09.09-cel.
- Szeretném megakadályozni Phelpst abban, hogy átvehesse a Speedo egymillió dolláros célprémiumát, ami a hét olimpiai bajnoki címért járna.

- Azaz 400 vegyesen meg akarja verni?
- Jó lenne.

- Mely számokban indul Athénban?
- Ne siessünk annyira, előbb még a Madridi Európa-bajnokságon illene jól szerepelnem. Úgy tudom, az athéni olimpiai uszoda még nincs is készen.

- De majd csak elkészül. Szóval, mely számokban indul?
- Alighanem csak azokban az egyéni versenyekben, amelyekben tavaly a barcelonai világbajnokságon is. Vagyis a 400 vegyes mellett 100 m és 200 m háton.

Ch. Gáll András