Claudia Poll áprilisban tér vissza

Vágólapra másolva!
Doppingbüntetését letöltve április közepén visszatér a versenyuszodába Costa Rica legjobb úszója, az olimpiai bajnok Claudia Poll.
Vágólapra másolva!

Az újrakezdéshez a francia nyílt bajnokság kínál alkalmat Pollnak, aki személyesen jelentette be, hogy folytatja pályafutását. A 31 éves úszót a nemzetközi szövetség, a FINA tiltotta el négy évre, amit utóbb a felére csökkentett, miután egy ellenőrző vizsgálat az anabolikus szteroidok közé tartozó norandroszteront mutatott ki nála.

Forrás: EPA


Poll 1996-ban Atlantában 200 m gyorson nyert ötkarikás aranyérmet, a 2000-es Sydney ötkarikás játékokon pedig a 200 mellett 400 m gyorson is bronzérmet szerzett, és most úgy döntött, hogy kényszerpihenője leteltével megpróbál rajtjogot szerezni az augusztusi athéni nyári olimpiára. Az ehhez szükséges szinteket mindkét távon teljesíteni akarja, és ha sikerül neki, ott lehet a görög fővárosban, hiszen karrierjének folytatását támogatja Costa Rica úszószövetsége is. Annak elnöke, Walter Soto az EFE spanyol hírügynökségnek így nyilatkozott: "Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy Claudia visszatér a versenyzéshez."